Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Düzenlenen Kariyer Günleri’nin Konuğu TARSİM Oldu
banner229

İhtisas alanı “Tarım ve Hayvancılık” olan Siirt Üniversitesinde, Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında TARSİM’in (Tarım Sigortaları Merkezi) ülkemiz tarımındaki önemi, işleyişi ve sürdürülebilir tarımdaki rolü hakkında farkındalık programı düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve beraberindeki heyet ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın açılış konuşması ile başladı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, ihtisas alanı “Tarım ve Hayvancılık” olan Üniversitemizde, çiftçimizin emeğini koruyan TARSİM Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlıyor olmaktan ve öğrencilerimizle buluşmalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu kapsamda TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Engürülü, Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe ve beraberindeki heyet, Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi ile Kurtalan Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencileri ile bir araya geldi. Değişen iklim koşulları ve artan doğal afetlere bağlı olarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlayabilmek amacıyla ülkemizde faaliyet gösteren TARSİM'in önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program daha sonra TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Bekir Engürülü’nün sunumu ile devam etti. Engürülü,  “Tarım ve hayvancılıkta dış faktörlerden etkilenme söz konusuyken bunu nasıl minimuma indirip, sürdürülebilir tarım ve hayvancılık yapılabilir diye düşündük.

Bu düşünceden hareketle “Tarım ve Orman Bakanlığı”  ve “Hazine ve Maliye Bakanlığı” ile bir araya gelerek TARSİM’in kurulmasına karar verdik. İlgili bakanlıklarımız zaten hâlihazırdaki kanun ve yönetmeliklerle çiftçiyi destekleyen ve koruyan uygulamaları olsa da, yapılan araştırmalarla çiftçinin kendi zararını karşılayan bir sistem istediği sonucuna ulaştık. Dünya örneklerine bakarak TARSİM’de Türkiye Modeli olarak adlandırdığımız bir model geliştirdik.” dedi. Engürülü “Türkiye Yüzyılında TARSİM” başlıklı sunumunda;

Sistemin Kurulma Amacı ve Faydaları

 Sistemin Temel Özellikleri

 Kurumsal Yapı

Kurumsal Yapı ve Risk Transferi

Sonuçlar

Tarım Sigortasında Sigortalılık Oranı

Kısa Vadeli Hedefler

Uzun Vadeli Hedefler ana başlıkları çerçevesinde konuştu.

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş.   Genel Müdürü Bekir Engürülü’nün sunumunun ardından, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir akademisyen ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program katılımcılara plaket takdimi sonrası hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Programın bitişinin ardından, Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş.   Genel Müdürü Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir ve Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Van Bölge Müdür Yardımcısı Osman Agiç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ı makamında ziyaret ederek Siirt Üniversitesinde bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.