Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Değişen Dünyada Kadın Paneli Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından  “Değişen Dünyada Kadın” konulu panel Mühendislik Fakültesi  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Dinleyicilerin salona girişlerinde karanfille karşılandığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sevim gerçekleştirdi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yaptığı konuşmada; “Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne organize ettikleri etkinlik için teşekkür ediyorum. 8 Mart bize kadınların sadece bu günde değerli olduklarını yanılgısını oluşturmamalıdır. Kadınlar yılın her günü bizim için değerlidir, toplumumuzda önemli bir yere sahiptirler” dedi.

Rektör Erman’ın konuşmasının devamında, kadınların önemli bir değer olarak sosyal hayata katkılarından bahsetti.

Siirt Üniversitesi Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sevim moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Doç .Dr. Fadıl Ayğan, dini perspektifte kadının değerinden bahsederken, Dr. Öğr. Üyesi Simla Adagide kadına yönelik şiddeti tespitler ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Öğr. Gör. Tuba Bakan kadınların elde ettikleri başarılarını dinleyicilere aktardı. Av. Sinem Çalapkulu Aslan ise konuşmasında  asalar perspektifinde kadın haklarını değerlendirdi.

Kadın olgusunun dini, hukuki, sosyolojik ve psikolojik boyutlarının değerlendirildiği hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.