Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde CİSCO Laboratuvarı Faaliyete Geçti
banner229

“Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında pilot üniversite olan Siirt Üniversitesi CİSCO Laboratuvarı kuruldu.

YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki işbirliği ile “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında kurulan CİSCO Laboratuvarında; akademisyenlerimize ve öğrencilerimize “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” dersleri açılacak.

Proje kapsamında, CISCO Network Akademi’nin sertifika programına Üniversitemiz adına katılarak ‘eğitici eğitimini’ alan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenleri Öğr. Üyesi Dr. Volkan Müjdat Tiryaki ve Öğr. Üyesi Dr. Bashar Alhaj Ahmad, “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında eğitimleri verecek.

Siirt Üniversitesi bilgisayar mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilerimiz CİSCO sertifika programından ücretsiz faydalanabilecekler.

Bilgi toplumunun donanımına sahip bireyler yetiştirebilmek, bilişim alanında dünya standartlarını yakalayabilmek hedefiyle üniversitemiz yapmış olduğu girişimle bu alanda uzman sertifikalı ağ yöneticilerinin sayısını artırarak bölgeye ve ülkeye yenilik getirecek ağ ve siber güvenlik uzmanları yetiştirilmesini hedefliyor.

CİSCO Nedir?

Cisco bir network şirketidir ve İnternet’in yaklaşık %80′ni Cisco network altyapılarını kullanmaktadır. Ayrıca, kurumsal ağlarda kullanılan  aktif cihazların birçoğu router (yönlendirici), switch (anahtar), firewall (güvenlik duvarı), gibi Cisco firması tarafından üretilmiştir. Cisco firması genel ağ eğitimleri ve Cisco cihazlarının yönetimiyle ilgili birçok sertifika imkanı sunmaktadır.

Bu sertifikalardan bazıları Certified Entry Network Technician sertifikası (CCENT), Cisco Certificated Network Associate (CCNA) ve Cisco Certified Network Professional (CCNP). Bu sertifikalardan birine ya da birkaçına sahip bir ağ yöneticisi dünyanın en büyük şirketlerinde rahatça iş bulabilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.