Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İKSAD işbirliğinde 21-22 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Emine Uzunali açılış konuşmasında Siirt Üniversitesinin 2007 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu, yeni bir üniversite olmasına karşın evrensel değerler ışığında bilgi, birikim ve becerileri ile bölgesindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif gelişmelere katkı sağlayan; paylaşımcı, araştırmacı ve mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştiren bir üniversite olduğunu vurguladı.

Kongre Düzenleme Kurulu üyesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. İrfan Ertekin konuşmasında dünyanın karmaşık bir sosyal ve politik süreçten geçtiğine, bir yandan covid-19 ile mücadelenin devam ettiği, diğer yandan uluslararası arenada süregelen savaşlar ve insani krizlerin bilimsel araştırmaların ilerlemesine engel teşkil etse de bilimin doğası gereği çalışmalarına devam ettiğini dolayısıyla ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresinin bilimsel olarak ne denli önemli olduğuna değindi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmasında “Genç bir Üniversite olarak 24 ülkeden bilim insanını bir araya getirerek düzenlediğimiz 2. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve kongre araştırmacılarının ortaya koymuş olduğu projeler bizlerin ne kadar çalışmaya azimkâr olduğumuzu ortaya koyması adına önemlidir.

 Üniversitemiz ev sahipliğinde şuana kadar 19 tane ulusal ve Uluslararası kongre düzenlenmiş olması üniversitemizin bilimsel çalışmalarının ciddiyeti hususunda bize bilgi vermektedir. Tarım ve hayvancılıkta ihtisaslaşmaya giden üniversitemiz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına engelsiz (turuncu bayraklı) bir üniversitedir” dedi.

Rektör Şındak, kalite yönetimine ve uluslararasılaşmanın önemine değinirken bu manada büyük çalışmaların ele alınacağı, insanlığa ve bilime katkı sunacak projelerin veya yeni projelere kapı açacak çalışmaların değerlendirileceği bu kongreyi düzenleyen, kongre başkanı Prof. Dr. Emine Uzunali, düzenlenme kurulunda yer alan akademisyenlerimize ve kongrenin İKSAD işbirliğiyle düzenlenmesini sağlayan kongre koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu’nu teşekkür etti.

İki gün yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek kongrenin açılış töreni plaket takdimi, halk müziği dinletisi ve verilen kokteyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.