Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi’nde 2 Bin 900 Öğrenci, Mezun Olmanın Sevincini Yaşadı
banner229

Kezer Yerleşkesi Siirt Üniversitesi Stadyumunda gerçekleşen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkulu anlara sahne oldu. 2 bin 900 öğrenci, mezun olmanın sevincini yaşadı.

2 Mayıs Perşembe Günü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde başlayan Bahar Şenliği etkinlikleriyle eğlenen öğrenciler, aileleriyle birlikte renkli mezuniyet hatıraları topladı.

Mezuniyet Günü, Geleneksel Mezuniyet Pilavı’nın misafirlere ve öğrencilere ikram edilmesi ile başladı. Öğrencilerin standyum da yerlerini alması ile başlayan mezuniyet töreni İstiklal Marşı’nın okunması ardından üniversiteyi birincilikle bitiren İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Nurullah Demir’in, tüm mezun öğrenciler adına konuşma yapmasıyla devam etti.

Konuşmasında eğitim süresi boyunca kendilerine her türlü desteği sağlayan ailesine ve üniversite yetkililerine teşekkür etti. Yabancı uyruklu öğrenciler adına ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden birincilikle mezun olan öğrenci Arslan Charyyev konuşma yaptı.

Üniversitenin her alanda önemli gelişmeler kat ettiğini dile getirerek mezuniyet konuşmasına başlayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman: “öğrencilere mezuniyet sonrası yaşamlarında hayatın tüm aşamalarında başarılar diledi.

Törende Siirt Üniversitesi Halk Oyunları topluluğu halk oyunu gösterisi ve Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği Türkmen Dansı performansları ile göz doldurdu.

Fakülte ve Yüksekokullarımızdan öğrenim hayatları boyunca karşılaştıkları zorluklara karşı başarılı bir şekilde mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti.

Ödül töreninin ardından büyük bir heyecan ile keplerin havaya fırlatıldığı mezuniyette sahne müziğe ve eğlenceye kaldı.

Mezuniyet coşkusu Cengiz Tan, Resul Aydemir ve Resul Dindar konserleri ile gece boyunca eğlence devam etti.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Üniversitesi akademik ve idari birim yöneticileri, akademik personel, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.