Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitimi 20.600 Öğrenci, 47.070 Saat Ders İzledi
banner229

Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi sayılarını açıkladı. 20.600 öğrenci, 47.070 saat ders izledi.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz; uygulama ve araştırma faaliyetleri çerçevesinde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli bireyleri yetiştirmek amacıyla internet teknolojilerine dayalı uluslararası standartlarda çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor.

Üniversitermiz UZEM’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Covid-19 Pandemi sürecinde uzaktan eğitim sistemine geçen üniversitemizde tüm akademik birimlerimizden koordinatörler görevlendirildi ve UZEM sistemi üzerinden gerekli eğitimler verildi. Ayrıca öğrencilerimizin sorunlarına en kısa sürede çözüm üretebilmek için LMS (Learning Management System) üzerinden bir ağ oluşturuldu ve 7/24 öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Ara sınavlar offline ve online olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 20.625 kayıtlı kullanıcımızın olduğu LMS’de son 3 ayda 5. 979 sanal sınıf ve 7.758 ders yapıldı, 47.069 saat, 269.394 öğrenci tarafından izledi.”

LMS Altyapımız

• Advancity Firması ile yeni bir sözleşme yapılarak derslerimizin lisansları yenilendi ve yönetici/süper yöneticilerin sayısı arttırıldı. Böylelikle yaşanan teknik sorunlar en kısa sürede giderildi.

• LMS (Learning Management System) öğrenci giriş sayısındaki sınır kaldırılarak alt yapı güçlendirildi.

• Online sınavlardaki bir oturum içindeki bağlantı sayısı arttırıldı.

• Canlı sınıf, videokonferans ve canlı yayın teknolojisi ile yapılandırılmış, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi interaktif ortamda birleştiren bir altyapı oluşturuldu.

• Ders içerikleri, ödevler, ara sınavlar, dokümanlar, ders kayıtları vb. kaynaklara kolay ve hızlı ulaşılabilirlik sağlandı. Ayrıca sesli ve görüntülü erişim olanağı sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.