Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Yoğun İlgi
banner229

Siirt Üniversitesi  bünyesinde 2014 yılında faaliyetlerine başlayan Türkçe Öğrenim Merkezine yabancı öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Yabancılara Türkçeyi öğretmenin yanı sıra öğrencilerine Türkiye’yi ve kültürünü tanıtmak amacıyla da kurulan “Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER)” bünyesinde bugün 9 ülkeden gelen 40 öğrenci, Türkçe öğreniyor.

TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Akdemir, “Üniversitemizde; Filistin, Pakistan, Suriye, Yemen, Mısır, Türkmenistan, Özbekistan, Irak ve Azerbaycan’dan 40 yabancı uyruklu öğrenci kaydı aldık. Bunun daha da artacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimize hem Türkçe öğretiyoruz hem de Siirt kültürünü tanıtıyoruz. Bilimsel aktivitelerin yanında sosyal aktivitelere de ağırlık vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bir yıl içerisinde Türkçe öğrenip, Türkiye’deki yaşantılarına devam etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli öğrenci Felek Maksutzade, “Suriye’de hemşirelik bölümünü okuyordum. Siirt Üniversitesi TÖMER’e gelerek Türkçeyi öğrendim. Öğretmenlerimden çok memnunum. Siirt’i çok sevdim.” diye konuştu.

Türkçe Öğretim Merkezinde; günlük yaşantı, kültürel faaliyetler, turizm ve göç gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan durumlarla Türkçeyi öğrenmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşlarımıza, kabul görmüş öğretim model ve yöntemlerinin rehberliğinde bir eğitim hizmeti sunulmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.