Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Sudan Nileyn Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması
banner229

Siirt Üniversitesinin uluslararasılaşma çabaları devam ediyor.

Libya Asmarya Üniversitesinin ardından Sudanda faaliyet gösteren Nileyn Üniversitesi ile işbirliğine gidiliyor.

Bu amaçla Sudan Nileyn Üniversitesinden rektör Prof. Dr. Kemal Haşim Osman başkanlığında üç kişilik bir heyet Siirte geldi.

AK Parti Milletvekilimiz ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleri ile ilimize gelen heyet, Siirt Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Prof.Dr.Murat Erman'la görüŞen heyet, daha sonra iki üniversite arasında öğrenci değişimi öğretim üyesi görevlendirmesi ve akademik çalışmaları kapsayan iş birliği protokolünü imzaladı. İmza töreninde konuşan her iki üniversitenin rektörleri bu işbirliğinin sağlayacağı yararların üzerinde durdular.

Milletvekilimiz ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay da yaptığı konuşmada; Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkilere ve imzalanan işbirliği protokolünün bu işbirliğine yapacağı katkıyı anlattı.

İmza töreninden sonra her iki üniversitenin dekanları arasında yapılabilecek iş birliği konularına yönelik temaslar yapıldı.

Sudan heyetinin ilimizde çeşitli temaslarda bulunacağı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.