Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman Büromuzu Ziyaret Etti
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman beraberinde Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mahir Özhan ile birlikte şehrimizdeki yerel ve yaygın medya mensuplarını ziyaret ederek üniversitenin sorunları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Bazı önemli konularda görüş ve düşüncelerini aldı.

Geçtiğimiz hafta Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı ‘İhtisaslaşacaküniversiteler’ olarak seçilen yükseköğretim kurumlarını ziyaret ve faaliyet performanslarını izleme toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Şındak ile katıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Erman YÖK tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”nin Türkiye’de hayvancılığın ve tarımın gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi ve  Siirt Üniversitesi olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içinde olduklarını vurguladı.

Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulması kesinleşen Tıp Fakültesi konusunda da medya mensuplarını bilgilendiren ve TIP FAKÜLTESİ ile fakülte bünyesinde kurulacak MORFOLOJİ HASTANESİNİN yer tespiti konusunda düşüncelerini alan Rektör Prof. Dr. Erman, kendi düşüncesini ise (Kezer yerleşkesinde kurulmalarının uygun olacağı) şeklinde dillendirdi.

Rektör Prof. Dr. Erman TIP FAKÜLTESİ ile MORFOLOJİ HASTANESİNİN yerlerinin tespiti ile ilgili görüş alışverişinin sürdürüleceğini ve 13 Mart’ta düzenlenecek TIP ZİRVESİNDE konunun enine boyuna tartışılarak sonuca varılmaya çalışılacağını da sözlerine ilave etti.

Rektör Erman, Üniversite bünyesine 5 yeni bölüm daha kazandırdıklarını,Tıp Fakültesi,Siyaset Bilimi,Harita Kadastro,Şehir Bölge Planlaması, ve PDR bölümlerin açılacağını, 2 Doktora bölümü daha açtıklarını, Kimya ve Eğitim yönetimi doktora bölümlerinin YÖK tarafından kabul edildiğini ve Üniversitede doktora sayısının dörde çıktığını, ihtisaslaşma konusunda Türkiye'de ilk 5 üniversite arasında olduklarını söyledi.

Medya mensuplarını ziyaret ederek, üniversitenin genel durumu ve özellikle Tıp Fakültesi konusundaki bilgilendirmelerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Sayın Murat Erman’a teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 5 yıl önce

Hacım bazı gazetecilerin yazdığı araç ihalesini konuştunuzmu yahu adamlar ihale şartnamasini hazırlamışlar bu vatandaşın dışında veya bilgisi dışında yahu bazı kurumlarda şeflerin altında en lüks arabalar var Bir rektöre fazla görüldü bununda sebebi o bazı gazeteciler bekledikleri ilgiyi görmemişler her halde mesele bu olsa gerek