Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrencilerine Avrupa Fırsatları, Eurodesk ve Europass Anlatıldı
banner229

Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine yönelik 30 Ekim – 1 Kasım 2018 tarihleri arasında bilgilendirme eğitimleri düzenlendi.

Bu eğitimlere farklı günlerde 3 grup olarak yaklaşık 300 genç katıldı.

Siirt Valiliği Eurodesk Temas noktası tarafından düzenlenen bilgilendirmelerde, Erasmus+ AB Programları kapsamında gençlerin hiçbir ücret ödemeden 1 Haftadan-12 aya kadar Avrupa’da gönüllü olarak sosyal çalışmalarda nasıl bulunabilecekleri anlatıldı. Eğitimlere ilgi yoğundu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Arzdar Kiracı program açılışında gençlerin sadece diploma alarak iş hayatına atılmalarının yeterli olmayacağını, her gencin okulda kazandığı bilgilerin yanında sosyal olarak da kendine değer katacak aktivite ve çalışmalara katılmalarının önemli olduğunu ve Erasmus+ Projelerinin gençlere bu fırsatları sunduğunu ifade ederek her gencin bu imkanlardan istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Valilik Proje Uzmanı Yusuf Eldemir tarafından verilen bilgilendirmelerde ise Avrupa’ya gitmek isteyen gençlerin bilgi edinebilmeleri için Valilik Eurodesk Temas Noktası’nın gençlere her zaman açık olduğu, bilgi edinebilmek için hem internet hem de yüz yüze görüşmeler yoluyla bilgi edinebilecekleri anlatıldı.

Programda Cedid Derneği Başkanı Serdar Özyeşil de yaşadığı Avrupa deneyimlerini gençlerle paylaştı ve her gencin Avrupa Fırsatlarından neden faydalanması gerektiğini anlattı.

Avrupa fırsatlarının anlatıldığı bölümün ardından tüm Avrupa’da geçerli olan Europass CV hazırlama ile ilgili bilgilendirme yapılarak programa son verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.