Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrencileri IMECE Teknoloji Hackathonu’na Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Halil Şahin, Yasin Fırat, Hüseyin Biçen ve Sheroz Sharipov; geliştirdikleri “SmartEn” projesi ile 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen “IMECE Teknoloji Hackathonu” na katılarak 15.000 TL hibe destek almaya hak kazandılar.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen İMECE: İstihdam ve Girişimcilik Odaklı Kaynaklarını Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen İMECE Teknoloji Hackathonu’nda 15.000 TL hibe destek almaya hak kazandıkları SmartEn Projesi öğrencilerimizin ürettiği akıllı bir batarya sistemidir.

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Halil Şahin, Yasin Fırat, Hüseyin Biçen ve Sheroz Sharipov’un geliştirdiği SmartEn Akıllı bataryaya sahip olan evlerde yaşayan bireyler; odadan odaya gezerken, temizlik yaparken hatta ellerini yıkarken çeşme açıp kapamalarından üretilen enerjiyi sensorlar sayesinde toplayarak elektrik enerjisi olarak depolar ve elektronik ev eşyalarının bu depolanan enerjiyle çalışmasını sağlar.

Öğrenciler “IMECE Teknoloji Hackathonu”ndan kazandıkları bu hibe ile prototip geliştirmeye devam edecek ve Hackathonun kazananı olarak girişimcilik kursuna katılarak şirketleşme aşamasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen İMECE: İstihdam ve Girişimcilik Odaklı Kaynaklarını Destekleme Programından destek alacaklar.

IMECE Teknoloji Hackhatonu, 48 saat süren, yazılımcılar, tasarımcılar, iş geliştirici, ürün yöneticileri ve tüm girişimcilik meraklılarını bir araya getirerek fikirlerini paylaşmalarını, ekip oluşturmalarını ve fikirlerini gerçekleştirmelerini sağlayan bir etkinliktir.

IMECE Teknoloji Hackhatonu deneysel eğitim ile girişimcilerin harekete geçmesini teşvik ederek, iş fikri olan genç girişimcilere, ekip kurma, iş fikrini geliştirme, müşteri görüşmeleri, ürün geliştirme deneyimlerini 48 saat içinde yaşatmayı hedefler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.