Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrencileri Bütçe Yapmayı Öğreniyor
banner229

Gönüllü eğitmenler tarafından verilen ve Siirt Üniversitesi YAŞAT(Yaşam İçin Tarım Topluluğu) Tarafından “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleşti.

Temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri, Kişisel Finans Yönetimi, Harcama Kaydı Tutma, Birikimler, Borçlar, Finansal Hizmet Sağlayıcılar, Online Bankacılık, Riske Karşı Korunma gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konuların pek çok farklı örnekle aktarıldığı eğitime 110 öğrenci katıldı. 

Türkiye’de finansal okuryazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesinin eğitimleri Türkiye’nin 81 ilinde sürüyor. Proje kapsamında Siirt’te düzenlenen eğitime 110 kişi katıldı. 
2009 yılında hayata geçen Paramı Yönetebiliyorum Projesi’nin yürütme kurulunda Visa Türkiye, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği yer alıyor. Türkiye’deki 22 banka tarafından desteklenen proje ile 15 – 30 yaş arası gençlere ve bu yıl Ocak ayından itibaren çiftçilere de kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor ve gençlerin ve çiftçilerin finansal bilincini geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Akran eğitim modeline dayanan proje kapsamında eğitimler 81 ilde, 1360 gönüllü genç eğitmen tarafından veriliyor. Ocak ayında başlayan Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık eğitimleri de 15 farklı ilde 4000 çiftçi ile yüz yüze eğitimler yapıldı. Başlayan Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık www.paramiyonetebiliyorum.net adresinden sağlanan online eğitimlerle de destekleniyor. Eğitimlerde; temel finansal okuryazarlık prensipleri, kişisel finans yönetimi, harcama kaydı tutma, birikimler, borçlar, finansal hizmet sağlayıcılar, online bankacılık, riske karşı korunma konuları işleniyor. 
 

Projenin Gönüllü Eğitmeni Mehmet Efe yaptıkları bu gönüllü eğitim için fikirlerini şu şekil de dile getirdiler; Çiftçinin en çok önem verdiği şey emeğidir. Emeğinin karşılığını da parayla alır, biz para yönetebiliyorum ailesi olarak çiftçilerimizin aslında emekleri için bir uğraş veriyoruz. Onlara ulaşmanın tüm yollarını deniyoruz, Bu yollardan biri de onlarla birebir irtibatta olan ve ilerde onlarla irtibata geçecek ziraat mühendisi ve veteriner arkadaşlarımız ile bugün paramı yönetebiliyorum eğitimde bir araya geldik. Üretim adına emek verecek mühendis ve veteriner adayı arkadaşlarıma başarılar diler. Verdiğimiz bu eğitim ile gelecekte sahada çiftçiye fayda sağlamalarını temenni ederim.

Amacımız üretim yapanı güçlü tutmak ve güçlendirmek
Siirt Üniversitesi YAŞAT(Yaşam İçin Tarım Topluluğu) Başkanı Erol Ergün yaptıkları bu çalışmalar için fikirlerini şu şekil de dile getirdiler; Siirt Üniversitesi YAŞAT(yaşam için tarım topluluğu) olarak Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi öğrencilerine paramı yönetebiliyorum Projesi kapsamında Çiftçiler İçin Finansal okuryazarlık eğitimi düzenledik.

Buradaki amacımız arkadaşlarımızı finansal konuda bilinçlendirmek. Temiz bir gelecekte Güzel ve rahat bir hayat yaşamak için birikimin önemine değinildi. Ve nasıl birikim yapabiliriz konusunda fikir sahibi olduk. Eğitimden sonra kumbaramızı alıp gelecek için hayeller kurmaya başladık.

Eğitimin düzenlemesinde katkılarından dolayı topluluk danışmanımız Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇIĞ’a ve sunumlarından dolayı paramı yönetebiliyorum eğitmeni Mehmet EFE’ye teşekkürlerimizi sunarız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.