Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Kadın Futsal Takımının Büyük Başarısı
banner229

Siirt Üniversitesi futsal kadın takımı, 2021 yılı temmuz ayında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde EUSA Avrupa Üniversiteler spor oyunlarında ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek başarıya ulaştı. Bu başarı hem Siirt üniversitesi hem de Siirt ilimiz için büyük gururdur.

Siirt Üniversitesi her alanda olduğu gibi BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu)’ nun kurulmasıyla birlikte performans sporu olarak da başarılarına her yıl yenilerini ekledi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın büyük desteği ve liderliğinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetiminin ve değerli hocalarının büyük katkılarıyla spor alanındaki başarıları ulusal anlamda en üst seviyeye ulaşmış durumda.

Siirt Üniversitesi Futsal erkek ve kadın takımlarının Türkiye Şampiyonluğu olmasının yanı sıra Hentbol erkek ve kadın takımları Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü olmuştur.

Futbol ve Voleybol takımlarımızın başarılı şampiyonlukları, bireysel sporlarda Güreş, Taekwondo, Kickbox, Atletizm ve Bilek güreşlerinde alınan Türkiye Şampiyonlukları, Türkiye 2.likleri ve Türkiye 3.lükleri Siirt üniversitemizin performans sporundaki başarılarını yansıtmakta ve ulusal anlamda üniversitemizin başarıları takdirle karşılandığı ve örnek alındığını göstermektedir.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman spor alanındaki başarılardan dolayı yaptığı açıklamada; “Kadın Futsal takımımızın 2021 yılı temmuz ayında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde EUSA Avrupa Üniversiteler spor oyunlarında ülkemizi, ilimizi ve üniversitemizi temsil edecek olması performans sporundaki başarımızı göstermektedir.

Bu başarılar Türkiye’de elit anlamda başarılı sporcularında üniversitemizi tercih etmesini sağlamakta ve bununla beraber uzman hocalarımızın da büyük gayret ve isteğiyle başarılar kaçınılmaz olmaktadır.

Bu vesile ile kadın futsal takımımızın Avrupa üniversite oyunlarına en iyi şekilde hazırlanıp şampiyon olacağına inancım sonsuzdur.

Tekrar emeği geçen hocalarımızı ve çok değerli öğrenci sporcularımızı canı gönülden kutluyorum öğrenci sporcularımıza desteğimiz her zaman devam edecektir” dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.