Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi İŞKUR İle “Kampüs Hizmetleri”  İşbirliği Protokolü İmzalandı
banner229

Siirt Üniversitesi ile İŞKUR Siirt İl Müdürlüğü arasında öğrencilere yönelik “İŞKUR Kampüs Hizmetleri”  işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt İŞKUR İl Müdürü Ömer Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi (KAPUM) Müdürü Doç. Dr. Rasim Tösten katıldı.

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak: “İŞKUR Kampüs Hizmetleri’nin sunulmasına ilişkin imzaladığımız bu protokol çerçevesinde Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi (KAPUM) aracılığıyla öğrencilerimize yol göstererek, bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Böylelikle öğrencilerimizin kariyer planlamalarına da destek olacağız. İmzalanan bu protokol için İŞKUR Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Şındak’ın ardından görüşlerini sunan Siirt İŞKUR İl Müdürü Ömer Aslan şu sözleri kaydetti:“Bu protokol ile İŞKUR olarak kurumsal deneyimimizi; özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama ağı oluşturma gibi eğitimlerle tecrübelerimizi üniversite öğrencilerimizle paylaşarak öğrencilerimizin iş arama becerilerini arttırarak daha iyi yerlere gelmelerini sağlayacağız.”

İmzalanan “İŞKUR Kampüs Hizmetleri” protokolü çerçevesinde; ‘İŞKUR Kampüslerde’ bürosunda İŞKUR’un meslek danışmaları tarafından öğrencilerimize yönelik; işgünü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama konularında eğitimler düzenleyerek öğrencilerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan işbaşı eğitim programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.