Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi İle Milli Eğitim  Müdürlüğü İşbirliğinde Depremzedelere Yönelik Psiko-Sosyal Destek Ofisi Hizmet Vermeye Başladı
banner229

6 Şubat’ta ülkemizi derinden sarsan depreminhemen ardından Siirt Üniversitesi Afet Koordinasyon Kurulu toplanarak depremin yaralarını sarabilmek için gerekli çalışmalara başlamıştır.

Bu kapsamda gerekli kararlar ivedilikle alınarak ilk etapta deprem bölgelerine nakdi ve ayni yardımların ulaştırılması, arama kurtarma ekiplerinin yönlendirilmesi ve aşevi açılması faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.
İlk müdahale çalışmalarından sonra yine üniversitemiz paydaşlarıyla ortaklıklar kurarak ilimizde misafir edilen depremzedelerin barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak ve depremin oluşturduğu olumsuz sosyopsikolojik etkileri gidermek adına çeşitli faaliyetler yürütmektedir. 
Bu kapsamda afet sonrası ortaya çıkan psikolojik sorunların giderilmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi, afetzedelerin ‘normal’ yaşamlarına geri dönmesi sürecinde desteklenmesi, ortaya çıkması muhtemel afet ve acil durumlarda başa çıkma/iyileşme/toparlanma becerilerinin artırılması amacıyla Siirt Üniversitesi Kariyer Planlama ve Uygulama Merkezi,  Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk PDR Derneği Siirt Şubesi ortaklığıyla Psikososyal Destek Birimi” protokolü imzalamıştır.

İmzalan protokol çerçevesinde Siirt Üniversitesi Merkez kampüsünde bulunan Kariyer OfisindePsikososyal Destek Birimi depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. 
Bu kapsamda hizmet almak isteyen depremzede vatandaşlarımızın verilen irtibat numaralarıyla iletişime geçerek ücretsiz hizmet alabileceklerdir. 

Destek İletişim Adresleri:

Tel: 0484 212 11 11 / Dahili (3166)

Sosyal Medya Hesapları:  

kariyersiu       kariyersiu      turkpdrdersiirt         turkpdrdersiirt

                            [email protected]



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.