Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi İle Institut National Superieur dElevage de Moussoro INSEM Üniversitesi Arasında Uluslararası İş Birliği Protokolü İmzalandı
banner229

Siirt Üniversitesi uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Afrika’nın Çad ülkesinde öğrenim veren Institut National Superieur  d'Elevage de Moussoro INSEM Üniversitesinden gelen heyet, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile bir araya gelerek iş birliği protokolü imzaladı ve akademik birimlerimizi ziyaret etti.

İlk olarak Rektör Şındak'la bir araya gelen konuk heyet, bilimsel araştırmalar, akademik faaliyetler ve ortak çalışmalar başta olmak üzere farklı konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı. İş birliği protokolünü Siirt Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Çad Institut National Superieur d'Elevage de Moussoro INSEM adına ise Genel Direktör Dr. Khadidja Hassaballah imzaladı.

İş birliği protokolü; her iki kurum arasında akademik personel ve öğrenci değişim programlarının yürütülmesine, ortak projelerin yapılmasına, öğretim üyelerinin misafir öğretim üyesi olarak kabul edilmesine, sempozyum, konferans ve seminer gibi akademik programların düzenlenmesine imkan sağlıyor.

Protokol imza töreninin sonrasında Çad heyeti, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Tekin Şahin ile birlikte Güneydoğu’nun en kapsamlı ve tam teknoloji ile donatılmış olan Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti. Heyet daha sonra, “Tarım ve Hayvancılık Alanında İhtisas Üniversitesi” olan Üniversitemizin Veteriner ve Ziraat Fakültesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyaretler, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın da katılımıyla Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi’nde yaptıkları incelemeler ile devam etti.
Heyet daha sonra ise inanç turizmi açısından önemli yerlerden biri olan Tillo Kalesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin, Üniversitenin katma değerli akademik çalışmaları ve bölgesel kalkınma faaliyetleri hakkında bilgi ve tecrübe anlamında büyük katkısı olduğunu ifade eden Çad heyeti, Siirt Üniversitesinin kendilerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ederek, iş birliği imkânlarını daha da artırmak istediklerini dile getirdiler.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.