Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi İle AFAD Arasında Temel Afet Bilinci Eğitimi Protokolü İmzalandı
banner229

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında Siirt Üniversitesi ve AFAD ile Temel Afet Bilinci eğitimi protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi ile Siirt AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) İl Müdürlüğü arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında, “Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü”  imzalandı.

Afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin protokol; Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’ nun makamında,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Siirt AFAD İl Müdürü M. Cahit Akkoyun tarafından imzalanarak yürürlüğe konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmişti. Bu kapsamda imzalanan protokol; Siirt üniversitesi akademik ve idari personeline Temel Afet Bilinci (TAB) eğitimlerinin verilmesi ve fakültelerde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) oluşturulması için akademik danışmanlık desteğinin sunulması konularını içeriyor.

Protokol kapsamında Siirt üniversitesi işbirliğiyle afet riskinden korunmak için afet bilinci oluşturulması, farkındalık eğitimleri, risk ve zarar azaltıcı çalışmalar, tatbikat, halkla ilişkiler ve tanıtım programları gibi afet konulu pek çok eğitimin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.