Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Güz Dönemine Uzaktan Eğitimle Devam Edecek
banner229

Yeni korona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde Siirt Üniversitesi  Senatosunca, 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi eğitim ve öğretiminin akademik takvimimize bağlı kalınarak; Veteriner Fakültemizin 5. Sınıf intörn öğrenci eğitimlerinin yüzyüze, diğer birimlerimizin tümünün ise uzaktan eğitim yoluyla yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun 4 Eylül 2020 tarihinde yayınladığı yazısında belirtildiği üzere, yükseköğretim kurumlarında güz dönemi eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda görüşüne başvurulan Sağlık Bakanlığı, “2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde teorik derslerin uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin ise zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir.” tavsiyesinde bulunmuştur. 

Siirt Üniversitesi olarak Salgının insan sağlığı ve toplumsal hayata olan etkilerini azaltmak ve normal yaşama dönüşü hızlandırmak için yetkili sağlık birimleri tarafından verilen kararların hızlıca uygulamaması gerektiğine inanıyoruz.
Bu sebeple, Siirt Üniversitesi Senatosunca alınan karara göre 2020-2021 akademik yılı güz döneminde Veteriner Fakültemizin 5. Sınıf intörn öğrenci eğitimlerinin yüzyüze diğer birimlerimizin öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim (çevrimiçi) usulü ile gerçekleştirilecektir.

Öğrenciler çevrimiçi öğrenim usulü ile yani derslerini canlı olarak internet üzerinden takip edeceklerdir. 

Uzaktan eğitimle ilgili gerekli duyurular resmi internet sitesi  ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.