Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bünyesinde İngilizce Öğretmenliği Programı Açıldı
banner229

Siirt Üniversitesinin en köklü fakültelerinden biri olan ve eğitimde gösterdiği kalite ile adından sıkça söz ettiren Eğitim Fakültesinde yenilikler bitmiyor.

Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın çabaları sonucunda Eğitim Fakültesine Yabancı Diller Eğitimi Bölümü açılarak bu bölüm bünyesinde de İngilizce Öğretmenliği Programı üniversiteye kazandırıldı.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde İngilizce Öğretmenliği Programı açma ve öğrenci alma talebi YÖK tarafından onaylandı. Programa 60 öğrenci alınacak.

Ülkenin ihtiyacı arasında yer alan ve öğrencilerin yoğun bir şekilde tercih ettiği bir bölüm olan Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün Siirt üniversitemizde açılması ile Siirt Üniversitesi gelişerek büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Her yıl rağbet gören yeni bir program açma hedefi ortaya koyan Eğitim Fakültesinde geçen eğitim yılında PDR programı açılmış ve programa öğrenci alınmıştı. Bu hedef kapsamında 2021-2022 eğitim yılında da Okul öncesi Öğretmenliği Programının açılması ve programa öğrenci alınması planlandığını belirtti.

Yeni bölümün açılması ilgili bir açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesinin günden güne büyüdüğünü belirterek yeni bölümlerin açılmasının üniversitemizin gelişimi ve bölgesinde tercih edilebilirliği için önemli olduğunu kaydetti.

Ülkenin gelişmişliğini göz önünde tutarak kaliteli eğitimi ile öğrenci yetiştirmeyi hedef edindiklerini anlatan Rektör Erman, insan odaklı ve yeniliklere açık bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Açılan İngilizce Öğretmenliği Programının Siirt Üniversitesine hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Murat Erman ilerleyen günlerde yeni bölümleri de üniversitemize kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.