Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Coronavirüs (COVID-19)'a Karşı Dezenfekte Edildi
banner229

Siirt Üniversitesinde Coronavirüs (COVİD-19) nedeniyle dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

Yayılan salgına karşın üniversitemizde hijyen ve güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Yemekhaneler, kütüphane, ortak alanlar, sınıflar, koridorlar, personel ofisleri, personel servis araçları ve lavabolar tüm ayrıntılarıyla özel giysili ve tam teçhizatlı personel tarafından ilaçlandı. Dezenfeksiyon çalışmalarında soğuk sistem makinesi ile enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler kullanıldı.

Siirt Üniversitesinde Coronavirüs (COVİD-19) ile etkin mücadele kapsamında üniversitemiz sağlık çalışanları, idari birim müdürleri ve ilgili akademisyenlerle yapmış olduğu toplantıda alınacak tedbirler ve mücadele için acil durum senaryoları ele alındı.

Toplantıda yapılan dezenfeksiyon işlemlerinin periyodik olarak tekrarlanacağı, üniversite içindeki birimlere dezenfektan ve koruyucu malzemeler tedarik edileceği ifade edildi.

Pozitif vakaların artması durumunda personelin izole edilmeye çalışılması, yemekhane çay ocağı, kantin ve mutfak hizmetlerinin askıya alınması, kumanya sistemine geçilmesi, personelin dönüşümlü olarak geliş gidişlerinin sağlanması benzeri bir çok önlem kararının yer aldığı üniversitenin eylem planı oluşturuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.