Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Büyüme ve Gelişmeye Devam Ediyor
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, konuk olarak katıldığı Siirt Gençlik Kültür Evi instagram hesabına canlı yayında öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak Uzaktan Eğitim Sistemi ve üniversitenin gelişimi ile ilgili bilgi verdi.

Covid-19 salgınından dolayı Ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Murat Erman, salgından dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de şifa dileklerini ileterek “Umut ediyoruz ki bu sıkıntılarımız kısa süre içerisinde biter ve yaşam normale döner” dedi.

Covid-19 salgınından dolayı en çok eğitim öğretimin etkilendiğini belirterek öğrencilerimizin zor durumda kalmamaları açısından Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı karara istinaden üniversitemizde derslerin uzaktan eğitimle verildiğini açıkladı.

Sınavlarla ilgili gelen sorulara; vize sınavlarının, SİUZEM üzerinden verilen ödevlerin öğrenciler tarafından sisteme yüklenmesi şeklinde yapılacağını, mazereti olan öğrencilerimiz için de mazeret sınavları yapılacağını, final ve bütünleme sınavlarının örgün bir şekilde olacağını ve uzaktan eğitimle verilemeyen derslerin Yaz Öğretimi şeklinde yoğunlaştırılmış olarak verileceğini ifade etti.

Üniversite ile ilgili gelişmelerden de bahseden Rektör Erman; “Üniversitemiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. 10. Fakültemiz için Yükseköğretim Kurulu’na başvuru yapıldı.

Sağlık Yüksekokulu’muzu Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürmek için başvurumuzu yaptık. Kampüsümüzü güzelleştirmek, öğrencilerimizin yaşam alanlarını daha cazip hale getirmek için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alışveriş Merkezi ve Kampüs Kafeterya projelerimiz ile ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir.

Öğrencilerimiz kampüsümüze döndüğünde projelerimizin tamamlanmış olmasını umuyoruz. Ayrıca Bisiklet Yolu ve Seyir Tepesi projelerinin çalışmalarında da sona yaklaşmış bulunuyoruz. Eğitime başlayan Tıp Fakültemizin afiliasyon protokolü de imzalanma aşamasına gelmiştir.

Protokolün imzalanmasından sonra mevcut hastanemizin adı “Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilecek ve Tıp Fakültemiz sağlık hizmeti de vermeye başlayacaktır. Hayvan Hastanemiz ve Suni Tohumlama Merkezimizin de ihaleleri tamamlandı yakında temeli atılacaktır.

Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun ihalesi yakında yapılacaktır. Öğrencilerimizin ve şehrimizin yararına olmak üzere çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” dedi.

Rektör Erman yayının sonunda şu sözleri kaydetti; “Öğrencilerimizi bir an önce aramızda görmek istiyoruz. Ülkemizde virüs salgını ile ilgili mücadele çok başarılı bir şekilde yürütülüyor. Bireysel ve toplum sağlığı açısından alınan kararlara mutlaka uymamız gerekiyor.

Öğrencilerimizden bu süreci bir tatil dönemi olarak görmemelerini ve evlerinde bol bol kitap okumalarını, sağlıklı kalmak için sporu ve egzersiz yapmayı ihmal etmemelerini ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.