Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Bu Yıl 4 Yeni Program İle Öğrenci Alımına Başlayacak
banner229

Lisans düzeyinde İngilizce Öğretmenliği ve Sosyal Hizmetler bölümleri, ön lisans düzeyinde de Diyaliz ve Endüstri Ürünleri Tasarımı programları. YKS Sınavına giren ve bugün açıklanan YKS sonuçlarına göre tüm öğrencileri yeni bölümleriyle Siirt Üniversitemize bekliyoruz.

Ayrıca YÖK tarafından Siirt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Bitki Koruma Anabilim Dalı ile Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim dalında ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Maliye Anabilim dalında tezli yüksek lisans programlarının açılmasına da onay verildi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yaptığı açıklamada, Eğitim Fakültesi bünyesinde İngilizce Öğretmenliği bölümüne 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci, Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Diyaliz programına da 40 öğrencinin alınacağını belirten Rektör Erman, ayrıca açılan 7 yeni programın Eylül ayından itibaren öğrenci kabulüne başlayacağını belirterek, Programların açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, hedeflerinin Siirt Üniversite’sinin toplum yararına sunan bireyler yetiştirmek, Tercih edilen, öncü bir üniversite olmak, Şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Siirt Üniversitesi, Web of Science kayıtları dikkate alınarak hazırlanan uluslararası kriterlere göre yapılan 2019 yılı değerlendirmede bilimsel yayınlarda 108 devlet üniversitesi arasında büyük üniversiteleri geride bırakarak 35.sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.