Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi 12 Üniversite İle Protokol İmzaladı
banner229
Siirt Üniversitesi 18 ile 19 Mayıs tarihlerinde İran'ın Tebriz şehrinde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği( KÜNİB) 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.
Üniversiteyi temsilen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç Dr. Fadıl Ayğan ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nden Uzman Mehmet Kenan Tan katıldı
. Kongrede Fen ve Sosyal Bilimler alanında çalıştay düzenlendi. Fen Bilimleri Çalıştayında Rektör Prof.Dr. Murat ERMAN, Sosyal Bilimler Çalıştayında ise Yrd. Doç. Dr. Fadıl Ayğan üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.
Kongre’de Siirt Üniversitesi 14 farklı ülkeden 90'ı aşkın üniversitenin aktif katılımcı olduğu bir birlik olan KÜNİB üyesi üniversiteler arasına dahil edildi. Böylece Siirt Üniversitesi daha önce giriştiği uluslararasılaşma hamlelerine bir yenisini daha ekleyerek, Kafkasya bölgesine yayılan dinamik bir kuvvet olarak kendisini ön plana çıkarmıştır.
Üyelik Seremonisi'nin hemen ardından işbirliği anlaşmaları üzerine eğilen üniversitemiz, gerçekleştirdiği görüşmeler ve koordine ettiği çalışmalar sonucunda 12 üniversite ile Mevlana Protokolleri imzaladı.
Üniversitemizin protokol imzaladığı üniversiteler arasında İran'ın en gözde bilim kurumlarından biri olan Tebriz Üniversitesi ile 3 milyona yakın öğrencisi bulunan İslamic Azad Üniversitesi de bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.