Bu haber kez okundu.

SİİRT TSO VE KOSGEB’DEN ENGELLİLER İÇİN ENGELLERİ AŞMA DESTEĞİ
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü arasında Siirt’te kendi işini kurmak isteyen engelliler için KOSGEB “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim KUZU ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ arasında imzalandı.
STSO Başkan vekil Nedim KUZU yaptığı açıklamada istihdamın artırılması, yeni girişimcilerin yetiştirilmesi ve yeni iş sahalarının açılması amacıyla KOSGEB işbirliğiyle çalışmalarının devam ettiğini, açacakları bu eğitim ile bölgemizde örnek olabilecek çok özel bir uygulamaya imza attıklarını söyledi.
KUZU, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için Siirt merkezde kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik KOSGEB ile birlikte eğitimi açtıklarını belirtti.
KOSGEB Müdürü Ömer ERKILIÇ ise yaptığı açıklamalarda, bugünün güzel ve anlamlı bir gün olduğunu belirtip sözlerini şöyle sürdürdü: “Engellerin kaldırıldığı, girişimcilerimizin de önünde engellerin kalmadığı bir dünya olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Girişimciler için sağlanan desteklere de değinen ERKILIÇ, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayanlar yeni işletme kurmak istedikleri zaman KOSGEB 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık da geri ödemeli destek sağlandığını, kadın ve engelli girişimcilere % 20 pozitif ayrımcılık yapıldığını sözlerine ekledi.
KUZU, eğitimin 21 Aralık 2015’te başlayacağını, eğitime katılmak isteyen adayların iş fikri ile birlikte 17 Aralık 2015 saat 17.00 kadar Ticaret ve Sanayi odasına başvurmaları gerektiğin söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.