Bu haber kez okundu.

Siirt TSO'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başladı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen; Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanan 1. Etap “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 08 Kasım 2017 Çarşamba günü Eğitmen Remzi Erdoğan’nın sunumlarıyla Ticaret Odası Eğitim Salonunda başladı.

KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının ev sahipliğinde, 672 katılımcı arasından seçilen 150 kursiyer, 30 kişilik 5 gruba ayrıldıktan sonra, her ay 30 girişimci adayı eğitim alacak. 08 Kasım 2017 tarihinde başlayan kursun yaklaşık 4 gün sürmesi planlandı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu; “Siirt ilimizde ekonomiyi canlandırmak, girişimcilerimizin önünü açmak ve vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak için Uygulamalı Girişimcilik Kursunu açtık. Geleceğin yatırımcılarına yol göstermekten dolayı mutluyuz. Umuyoruz ki tüm kursiyerlerimizin iş planları hayata geçecek ve Siirt’te yeni, başarılı ve dönemin şartlarına göre teknik anlamda kendini sürekli revize edebilen işletmeler çoğalacaktır.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm girişimcilerimize her türlü desteği veremeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Girişimci adaylarıyla bir araya gelen KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, girişimci adaylarına girişimciliğin öneminden ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında bilgiler verdi.

Erkılıç, Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırmak ve girişimci adaylarını iş planı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasını amaçladıklarını, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 50 BİN TL (geri ödemesiz) HİBE ve 100 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği alabileceğini belirtip, aynı zamanda işletmelerin KOSGEB’in diğer destekleri olan; İşbirliği Güçbirliği Desteği, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği, Yurt içi fuar desteği, Yurt dışı iş gezisi, Nitelikli eleman istihdam desteği, Belgelendirme Desteği, Tanıtım Desteği gibi desteklerden faydalanabileceklerini anlattı.

Girişimci adayları, KOSGEB işbirliği ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle bir eğitim düzenleyip Siirt’te yaşayan vatandaşların devlet destekli hibe programlarından geri bırakılmadıkları için KOSGEB ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine teşekkür ettiler. 

4  gün, 32 saat sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilerek, kendi işlerinin patronu olmaları yönünde destek verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.