Bu haber kez okundu.

Siirt TSO'da 30 Kişiye Girişimcilik Eğitimi Verilecek
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliği ile 30 kişilik “Girişimcilik Eğitim Programı” düzenliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, eğitimin 6 Aralık 2017 günü başlayacağını ifade etti.

Siirt TSO Başkanı Kuzu, “Eğitimlerin her biri 4 gün süreyle 32 saate ek olarak dış ticaret, satış pazarlama ve finans konularının da işleneceği ek eğitimlerde verilecek. 

30 kişiye verilecek olan eğitimlerde, girişimcilik fikirleri oluşturma ve test etme, pazarlama, üretim, finans ve iş planı konuları detaylı bir şekilde işlenecek” dedi.
Girişimcilik ruhu taşıyan kişilerin, teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kuzu, “İşsizliğe çözüm olarak kendi işinin kurulması ve istihdam sağlanması çok önemlidir. Bizler de girişimci olmak isteyenlere, gerekli eğitim ve destekleri vererek kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmalarını sağlayacağız.

Girişimcilik projesi sonucunda geleceğe dönük iş fikri ve projeleri olan kişiler, çalışan veya işsiz pozisyonundan işveren pozisyonuna geçerek sürdürülebilir işletmeler kuracak ve yanında artı istihdam seferberliğine katkı sunacaklardır, böylelikle ilimizin istihdamına önemli ölçüde katkı sağlayarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmış olacaklardır.” diye konuştu.
KOSGEB Siirt Müdür Ömer Erkılıç da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine aşırı bir talep olduğunu, bu talebin bir kısmını Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile aşmaya çalıştıklarını söyledi. Erkılıç, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların KOSGEB’ten 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli sabit yatırım desteğinden faydalanabileceğini söyledi.
“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” ön kayıtları 1 Aralık-
5 Aralık 2017 Salı günü  mesai bitimine kadar devam edecek olup, başvuruda bulunmak isteyen girişimci adayları Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliğine şahsen dolduracakları formla müracaat edip başvurularını gerçekleştirebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.