Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Kuzu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri İstişare Toplantısına Katıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, TOBB tarafından düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Oda/Borsa başkanları istişare toplantısına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bölge Toplantıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile başladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, istişarelerde bulunmak için biraraya geldiklerini ifade ederken, oda ve borsaların, üyelerine yaptıkları hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunmalarını ve iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını istedi.​

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen toplantıda ekonomideki gelişmelere ilişkin geniş bir sunum yapılırken, Hisarcıklıoğlu son dönemde özel sektör için neler istediklerine, nelerin hayata geçtiğine ve değiştiğine dair bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istihdam konusunda bir söz verdiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 1 yılda 1,5 milyon kişiye istihdam sağlamayı hedef koyarken, 6 ayda 1 milyon 200 bin istihdam rakamına ulaştıklarının altını çizdi.

Büyüme rakamlarının sevindirici olduğuna işaret eden TOBB Başkanı, yılsonuna kadar da bu yüksek büyümenin devam edeceğine inandıklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “Büyümenin yansımasını da istihdam sayısında görüyoruz” dedi. Ekonominin büyümesi halinde ülkenin zenginleşeceğini söyleyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zenginleşmenin de işsizlik sorununu çözeceğini anlattı.

Toplantıda ayrıca meclis üyeleri arasında yapılan anket sonuçları da değerlendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.