Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, OSB'deki Yatırımları İnceledi
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, beraberindeki heyet ile birlikte Organize ve Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım gelişmelerini yerinde görmek, birlik ve beraberlik içerisinde bölgeyi kalkındıracak projelere istişare etmek maksadıyla Endüstriyel, Metal ve Tekstil yatırımcı firmalarının çalışmalarını yerinde inceledi.
Siirt Organize ve Sanayi Müdürü Habib Öner tarafından OSB’nin faaliyetleri ve genel durumu hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Bilgilendirmenin ardından yeni yatırımlarıyla bölge ekonomisine katkı veren firmalar ziyaret edildi. 
Firma ziyaretleri kapsamında ilk olarak dünyaca ünlü LC WAİKİKİ marka ürünlerini üretip, ihracat eden Işıkveren Tekstil ziyaret edildi. İlk etapta 80 kişinin istihdam edildiği Işıkveren Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bavlı’dan bilgi alan Siirt TSO Başkanı Kuzu, daha sonra Fransa, Almanya ve Irak başta olmak üzere yurt dışı ülkelerine ihracat yapan Denizhan Moda Yönetim Kurulu Başkanı Turan Denizhan’dan bilgi aldı.
Kuzu Yapı İnşaat Madencilik Turizm Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Kuzu Çivi ve Çelik Hasır fabrikasında da incelemelerde bulunan Siirt TSO heyeti, fabrikanın yönetim kurulu başkanı Orhan Kuzu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kuzu Çivi’nin ardından iç piyasaya üretim yapan Endüstriyel (Kimyasal) yatırımcılardan Fayans Yapıştırıcı fabrikası Botan Yapı ziyaret edildi. Ziyaretlerde yatırımcı firma yetkilileriyle karşılıklı yapılabilecek işbirlikleri ve projeler konusunda istişarelerde bulunuldu. 
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, beraberindeki Siirt TSO Başkanvekili Fuat Özgür Çalapkulu, başkan yardımcısı Kadir Demirhan, OSB Müdürü Habib Öner ve Siirt TSO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dünyaca ünlü BIG markaları üretip yurt dışına ihracat eden ve ilk etapta 270 kişiyi istihdam eden Maviyel Lamino Ambalaj Siirt Girişim Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Siirt TSO Başkanı Kuzu ve beraberindeki heyetin OSB’deki yatırım inceleme ve istişare ziyaretleri Çelik Beton üretimi yapan Doğu Prefabrik tesisi ziyaret ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.