Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, İkinci OSB İçin Yeni Arayışlar İçindeyiz
banner229

Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor. Yakın zamanda tesisin faaliyete geçmesiyle beraber 3 bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Siirt Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretecek çinko izabe tesisi inşaatı devam ediyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber 3 bin kişinin burada istihdam edileceği ayrıca ülke ekonomisine de yılda 250 milyon dolar katkı sağlayacağı öğrenildi.

İnşası süren tesiste incelemede bulunan Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Türkiye'deki en büyük bakır yatırım tesisinin bölgenin kalkınmasını tetikleyici bir rolü olacağını söyledi.

-3 bin kişi istihdam edilecek

Başkan Kuzu, “Önümüzdeki aylarda Lineer gurup işçi alımları yapacak. Yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam edecek. Bu da Siirt acısından oldukça önemli bir rakam kendilerine de bu hususta teşekkür ediyoruz.

Bizim yaptığımız çalışmalar neticesinde ilimize Lineer gurup geldi. Lineer gurup buraya büyük bir bakır işleme tesisi kurmaya başladı. Dünde inşaatı gezdim. Güzel bir çalışma yapmışlar. Nisan, Mayıs ayları gibi de devreye girecek. İnşaat kısmı bitecek. Makinalar şuanda geliyor. Bunun yanında diğer sanayi kuruluşları da bakıra yönelik yan sanayi kurulacak. Bunların da çalışmalarını yapıyorlar. Kendileriyle görüştük. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Özellikle taleplerini karşılama adına yeni arsalarını kendilerine tahsis ettik. Bunun dışında organize Sanayi bölgemiz bugün itibari ile artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir.

"İkinci OSB için çalışmalarımız sürüyor’

Başkan Kuzu, ikinci OSB için çalışmaların sürdüğünü belirterek, " Huzur ve güven ortamının tesis edilmesinden sonra şehir gerçekten tabiri caizse şahlanmış. Şu anda ekonomik bir sıkışıklık olmasına rağmen Organize Sanayi Bölgesi olarak yüzde 100 doluluk oranı ile çalışıyoruz.

ikinci Organize Sanayi’nin de hazırlıklarına başladık. Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Organizenin yanında Orman Bakanlığına ait olsun gerek diğer kurumlara ait olsun diğer kuruluşlarla da işbirliği yaparak Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu öncülüğünde bizlerin de takibiyle kamulaştırma çalışmalarını hızlandırıp organize sanayi bölgemizi genişleterek yeni yatırımlar çekmek için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz.

Kamulaştırma çalışmaları da inşallah bir sene içinde bitecek. Kamulaştırma çalışmaları biter bitmez de sanayi bakanlığından özellikle alt yapı için, alt yapının iyileştirilmesi için, alt yapının yapımı için devreye girip ihaleye çıkaracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.