Bu haber kez okundu.

Siirt'te Yaya Geçidinde “Hayata Saygı Duruşu” Yapıldı
banner229

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, güvenli trafik için; TC İçişleri  Bakanlığımızın "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganıyla “Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu”etkinliği kapsamında ülke genelinde eş zamanlı başlattığı Yaya ve Okul Geçitlerindeki Farkındalık Programı’na katıldı.

Ülke geneli eş zamanlı olarak yapılan "Yayalara Öncelik-Hayata Saygı Duruşu" programı Atatürk İlkokulu önünde gerçekleştirildi.

Programa,Vali/ Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapılan etkinlikte yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya uyarınca Millî Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde kampanya etkinlikleri düzenlenecek.

Etkinlikte öğrenciler ve protokol tarafından sürücülere "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" adlı broşür dağıtıldı. Ayrıca Atatürk İlkokulu önündeki yaya geçidi kırmızı ile boyanarak etkinliğin önemi vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.