Bu haber kez okundu.

Siirt'te Yatırım Toplantısı
banner229

Tillo ilçesinde gerçekleşecek “Işık Hadisesi” etkinlikleri münasebetiyle, Siirt’e gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcısı Tillolu İş Adamı Sait Kılıç ve beraberindeki İTO üyeleri, Siirt’in erkanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, eski Bakan İdris Güllüce, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr.Yasin Aktay, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)Başkanı Güven Kuzu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’nun katıldığı yemekli toplantıda,  Siirt’te gereken yatırım programları ve formülleri hakkında istişare yapıldı.

İbrahim Hakkı Hazretlerinin, hocası İsmail Fakirullah Hazretlerinin vefatı üzerine, “Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim?” diyerek, astronomi ve mimari açıdan büyük bir bilim harikasına imza atarak öğretmenine vefa gösterip geçmişi 1738 yılına dayanan, “Işık hadisesi” etkinlikleri çerçevesinde Siirt’e gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tillolu olan iş adamı Sait Kılıç, beraberindeki İTO üyeleriyle birlikte Barden otelinde Siirt’in yöneticileriyle yemekte bir araya geldi.

Işık hadisesi etkinlikleri kapsamında, Bir öğrencinin, öğretmenine olan vefasının ele alındığı toplantıda ilk konuşmayı yapan İTO Meclis Başkan Yarımcısı Tillolu iş adamı Sait Kılıç, İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocası İsmail Fakirullah Hazretlerine olan vefası ve bağlılığının örnek alınmasından yola çıkılarak, bu hadisenin, Siirt’e yatırım yapılmasına vesile olmasını temenni etti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, İTO üyeleri ve bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada, Siirt’te sıkıntıların ve sorunların yapılması gereken yatırımın el birliğiyle yapılması sonucu ve devreye girecek cazibe merkezleriyle son bulacağına inandığını belirterek,” Siirt’in gereken yatırımları, el birliğiyle, bir olup halledebiliriz. Siirt sorunları devreye girecek cazibe merkezleriyle ve birliktelikle yapacağımız girişimlerle sorunlara çözüm bulabiliriz. Sizler birer elçisiniz, ama bu meseleyi ele almak ve tartışmak, size bağlıdır. İnşallah Siirt’i güzel günler bekliyor”dedi.
Her 4 yılda bir yapılan oda ve borsalar başkanlık seçimleri münasebetiyle yeniden başkanlığını açıklayan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu’ya destek olmak için Siirt’e gelen ve toplantıda bulunan Ankara Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’da kısa bir konuşma yaptı.
Siirt’in meseleleri ile alakalı, Siirt’in girişimcileri, iş adamları ve devlet yöneticileri yanı sıra kentteki tüm sivil toplum örgütlerinin de yatırım yapılmasına yönelik çalışmalar ve icraatlar içinde olması gerektiğini vurgulayan Baran, “ Ben buraya değerli kardeşim Siirt’in yanı sıra Türkiye’ye mal olmuş STSO başkanımız Güven Kuzu’nun başkanlık seçiminde aday olması nedeniyle kendisine destek amacıyla buradayım. Bende Siirt’in bir evladıyım. Siirt’e yatırım konusunda sivil toplum örgütlerinin de harekete geçmesi ve girişimlerde bulunması çok önemli, el bir birliğiyle Siirt’imizi yaşanır bir hale getirmek gerekir, bende elimden gelen, ve üstüme düşen her şeyi yapmaya hazırım”dedi.

“KULA TEŞEKKÜR ETMEYEN ALLAH’A ŞÜKREDEMEZ”
Işık hadisesi olayının örnek alınmasını böylelikle Siirt’e yatırım yapılması hususunda tüm ilgililerin İbrahim Hakkı Hazretleri gibi vefa göstermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Genel Başkan Yardımcısı AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr Yasin Aktay,” Işık hadisesi Tillo’da cereyan etmiş uzun yıllara dayanan bir düzenek, Bu hadise Türk’ün Osmanlı’nın hadisesi, Avrupa o yıllar halen aydınlatılamazken, Tillo’da Fiziği, Kimyayı, Psikolojiyi, Sosyolojiyi, anatomiyi ve tüm dalları sarsan bir ilim örneği meydana gelmiştir.

Bu hadise İslam coğrafyasında yaşanmış bir örnek, Türkiye ve İslam dünyasının ifade ettiği teknolojik bir olay da değil, aslında Tillo’dan alınacak dersler var. Bu bir vefadır, ilimdir, ilme gösterilen değerdir. Bu olay Hoca ve öğretmen arasındaki muhabbettir, Teşekkürdür.Kula teşekkür etmeyen, Allah’a şükredemez. Bunun yüce kitabımız Kuranda da bir örneği var. Hocanızın size öğrettiğini hocanıza da öğreten Allahtır, aslında teşekkür, şükürdür. Siirt’in unutulmaması gereken bu hadisesi Işık hadisesidir. Bu meseleye sadece İnanç turizmi değil, Bilgi gücüdür, bilginin güce dönüşmesidir. Şimdi ise bir bilgi kazandığı değer açısından değer görüyor.”dedi.

“MEĞER BİZ TERÖRLE MÜCADELE EDEMEMİŞİZ”

Türkiye’nin içinde barındırdığı hainlerin kasıtlı ihmalleri, ve teknolojik imkansızlıklar sebebiyle, yıllarca terörle mücadelenin istenilen boyutta olmadığının gün yüzüne çıktığını, yıllarca terörle mücadele edildiğini zannettiklerini vurgulayan Aktay,” Bugün Türkiye’de havalar çok güzel, Bizler, içimize sızmış parazit ve barındırdığımız bazı şer odaklı hainlerin  açık ihmalleri, ve teknolojik imkansızlıklar sebebiyle yıllarca terörle mücadele ettiğimizi zannediyorduk. Meğer biz terörle mücadele edememişiz. Türkiye, safi düzeye çıktığı günden beri, gerek kendi ürettiğimiz tanklarımızla, uydularımız ve Silahlı İnsansız hava araçlarımızla (SİHA), günden gün güç kazanıyor, ileri teknoloji ile verilen terörle mücadele ile Türkiye güç buluyor. Türkiye’de terör sorunu ortadan kalkacak”dedi.

“SİİRT, GELİŞİM VE ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLGE KONUMUNDA MÜSAİT”

Siirt’in ticari açıdan Uluslararası birçok ülkenin tam orta merkezinde ve yakın mesafede olduğunu belirten Milletvekili Aktay,” Siirt’te az gelişmişlik söz konusu, terör yüzünden gelmiş olan yatırımlardan da vazgeçildi. Siirt oysaki fırsatlar tablosu çizen bir tarım memleketi, İran, Irak ve Suriye ülkeleri ortasında lojistik merkezine dönüştürülmeye müsait, yılda 15 bin ton Bal rekoltesi ile, fıstık üretimi ve çevrili suları ile tarıma açık müsait bir il. Siirt’in en önemli kaynağı olan maden işletmelerinde 40 milyon ton Bakır rezervi ve genelde 140 milyon ton bakır rezervine sahiptir. Çin’e ham madde saf bakır satılabilir. Bunun hesabı da yapıldı, bu işletmelerden üretilen gelirlerle Türkiye’nin 7,5 milyarlık Dış ticaret açığını kapatabilir.”dedi.

SU AKMAYACAK, TÜRK BAKMAYACAK

Siirt’in verimli su kaynaklarının önemine değinen Aktay, “Su akar, Türk Bakar” sözünü tersine çevireceklerini belirterek,” Su akar, Türk bakar” sözü misali Siirt zengin minerallere sahip bir çok su kaynaklarına sahip, Termal sularımız var. Biloris (Garnave) kaplıcamız şu an 31-32 derece sıcaklıkta bir su kaynağına sahip, buraya termal su sondajı müracaatı yaptık, taşıma işlemini gerçekleştireceğimiz suyu, termal tesis yapılmak üzere Kezer ve civarına taşıyacağız, böylelikle Siirt’in zenginliği olan su kaynaklarımız boşa gitmeyecek, Su akmayacak, Türk bakmayacak” dedi.

Son olarak konuşan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, toplantıya katılanlara, Siirt’e yatırım yapılması halinde bedelsiz arsa vereceklerinin teminatını vererek şöyle konuştu,” Siirt denince ilk akla gelen terör, ben bunun böyle olmadığını iddia ediyorum. Daha geçen hafta bir grup terörist imha edildi, bölgede terör lokal düzeyde, yatırımların Siirt’e gelmesi için bu anlamda hiçbir engel yok, teröre parazit, siz gibi değerli girişimcilerin desteği ve yatırımları olacak, Gelin organize sanayi bölgemize bir yatırım yapın! Duyarsız kalmayın, elinizi taşın altına koyun, fırsatları değerlendirin, Sizlere bedelsiz arsa veriyorum, Vatana olan borcunuzu bu şekilde ödeyin”dedi.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Genel başkan Yardımcısı AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr Yasin Aktay, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcısı Tillolu İş adamı Sait Kılıç, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)Başkanı Güven Kuzu, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, İTO Meclis üyeleri, Gazeteci-yazar İhsan Süreyya Sırma, akademisyenler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.