Bu haber kez okundu.

Siirt'te Veyselkarani Belediyesi İle Belediye-İş Sendikası Arasında TİS İmzalandı
banner229

Siirt'in Baykan ilçesinin Veyselkarani Belediyesi ile Belediye İşçi Sendikası Siirt Şubesi arasında 1 (Bir) yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanarak en düşük işçinin günlük yevmiyesi 750 TL’ye çıkarıldı.

Veysel Karani Belediyesinde düzenlenen törene, Veyselkarani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün ve Belediye-İş Sendikası Siirt Şubesi Başkanı Halit Akınay katıldı.

Başkan Akgün, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödediklerini ve kasada kalan parayla da hizmet ürettik.

Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Veysel Karani beldemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

 Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün’e teşekkür etti.

Akınay, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu. Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, protokol metnini imzaladılar.

VEYSELKARANİ BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ Başkanlığı ile BELEDİYE İŞ SENDIKASI arasında işçiler adına yapılmak istenen Toplu İş Sözleşmesi, taraflar 26.09.2023 tarihinde bir araya gelerek işçiler adına yapılmak istenen. Toplu İş Sözleşmesinin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmıştır.

ANLAŞMA SEKLİ AŞAĞIDA ÇIKARILMIŞTIR

1- Toplu İş Sözleşmenin tüm idari maddeler eski sözleşmede ki şekli ile kabul edilmiştir.

2-TABAN ÜCRET 15.07.2023 tarihinden itibaren en düşük işçi yevmiyeleri 750,00 TL'ye çıkarılmıştır.

3)ÜCRET ZAMMI: 15.07.2023 tarihinden itibaren en düşük işçi yevmiyeleri 750,00 TL'ye çıkarılmıştır. Tüm sosyal haklara ve parasal maddelere artışlar yapılarak, toplu iş sözleşmeye ilave edilmiştir.

 4- Bu Toplu İş Sözleşmesi (1) yıllık bağıtlanmış olup,15.07.2023-14.07.2024 dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 26.09.2023 tarihinde imzalanmıştır. İş bu tutanak taraflarca 4 nüsha olarak düzenlenip taraflarca imza altına alınmıştır

BELEDİYE İŞ SENDİKASI SİİRT ŞUBESİ İLE VEYSELKARANİ BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ ARASINDA İMZALANAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

 1- GÜNLÜK YEVMİYELER- 750,00 TL. + YILBAŞINDA MEMUR ZAMLARI İLAVE EDİLECEKTİR.

 2- YEMEK BEDELİ GÜNLÜK NET 90,00 TL.

3- YAKACAK BEDELİ AYLIK 1.000.00 TL.

 4- AİLE VE ÇOCUK YARDIMI ORTALAMA 1.500,00 TL.

 5- DİREKSİYON PRİMİ AYLIK 500,00 TL.

6- OPERATÖRLÜK ÜCRETİ AYLIK 1.000,00 TL.

7- SORUMLULUK ZAMMI AYLIK 500,00 TL.

8- BAYRAM YARDIMLARI(RAMAZAN, KURBAN VE 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI) 800,00 TL.

9- İLAVE TEDİYE VE İKRAMİYELER 52 GÜN

10- ÖĞRENİM YARDIMI-EVLENME YARDIMI- ÖLÜM YARDIMI-AFET YARDIMI VE HARCIRAHLAR DA İLAVE EDİLMİŞTİR.

11- TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 1 YILLIK BAĞITLANMIŞTIR. ŞEKLİNDE ANLAŞMA YAPILMIŞTIR.

İŞVEREN TEMSİLCİLERİ SENDİKA TEMSİLCİLERİ MURAT AKGÜN BELEDİYE BAŞKANI HALİT AKINAY SUBE BAŞKANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.