Bu haber kez okundu.

Siirt'te Vaka Sayısı 44'ü Buldu, Valilik Tedbirleri Arttırdı
banner229

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye geneli topyekûn bir mücadele sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın iki gün önce ilimiz için 32 olarak açıkladığı vaka sayısı 44'e ulaştı. Siirt Valiliği, ilimizde vaka sayısının artmasıyla birlikte önlemlerini arttırdı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla vakanın artış gösterdiği Çal Mahallesi karantinaya aldı, polis ekipleri araçları ile tüm caddeleri gezerek vatandaşların tedbirli davranmaları ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.

20 yaş ve altındakilerin sokağa çıkmaması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek caddesi Güres'te uygulama yaptı. Caddeyi barikatla kapatan ekipler, 1 Ocak 2000'den sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklanmasının ardından kontrollerini yoğunlaştırdı.

Polis ve zabıta ekipleri de 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların yanı sıra 20 yaş ve altındakilerin de dışarıya çıkamayacağını ilişkin anonslar yaptı.

Ekipler, ayrıca semt pazarında oluşabilecek yoğunluğa karşı da pazarın giriş ve çıkışlarını barikatla kapatarak geçişlere kısıtlama getirdi.

Aydınlar ve Cumhuriyet caddelerinde de güvenlik önlemlerini artıran ekipler, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi ve zorunlu olmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmaması için anons yaptı.

Vali Ali Fuat Atik ve AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören başta olmak üzere yetkililerin uyarı üstüne uyarı yapmasına rağmen kimi vatandaşlar bu uyarıları dikkate almayarak dışarıya çıktığı görülüyor.

Vatandaşlar, Siirt'in nüfus olarak Batman'dan daha az olmasına vaka sayısının yüksek olduğunu, sayının artmaması için tedbirlerin daha da artırılmasını talep ediyor.

Evde Sevgi Var

Evde Sağlık Var

Evde Güven Var

Evde Huzur Var

Evde Mutluluk Var

#EvdeKalSiirt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.