Bu haber kez okundu.

Siirt'te “Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi” Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve 05-07 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış töreni Mühendislik Fakültemizin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak açılış konuşmasında konukları selamladıktan sonra Üniversitenin 2007 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu kuruluşundan bu yana her geçen gün gelişimini sürdürdüğünü belirtti.

Üniversitemize gelişmiş bir üniversite hüviyetini kazandırmak için; üniversitemizin akademik birimlerine yenilerini eklemek, araştırma faaliyetlerini sürdürmek, bilimsel başarılara imza atmak,  eğitim organizasyonlarını düzenlemek,  sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteleri arttırmak, sportif başarılar elde etmek gibi faaliyetlerin aralıksız süreceğini dile getiren Rektör Şındak, “Bugüne kadar Siirt Üniversitesi 2 ulusal, 16 uluslararası kongre düzenlemiş ve şuanda da hepimizin bildiği gibi 'Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi'ni düzenleyerek kararlılığını ortaya koymuştur” dedi.

Prof. Dr. Nihat Şındak; “Pandemi diye insanlığın üstüne kâbus gibi çöken bu hastalığa rağmen kıymetli kongre delegasyonunun, araştırmacılarının ortaya koymuş olduğu çalışmalar ve organize edilen bu kongre, bizlerin ne kadar çalışmaya azimkâr olduğumuzu ortaya koyma adına önemlidir.

 Bu manada büyük çalışmaların ele alınacağı, insanlığa ve bilime katkı sunacak projelerin veya yeni projelere kapı açacak çalışmaların değerlendirileceği bu kongreyi düzenleyen, düzenlenme kurulunda yer alan akademisyenlerimiz Doç. Dr. Sevda Koç Akran, Doç. Dr. Ebru Akkemik, Doç. Dr. Gülşen İstek, Doç. Dr. Nazire Mikail, Doç. Dr. Özgür Yaşar Çelik, Dr. Fatih Taş ile Kongre Koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu’na ve desteklerini esirgemeyen kıymetli yöneticilerimize bu çabalarından dolayı teşekkür ederim, Siz değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine son verdi.

Rektör Şındak’tan sonra kürsüye çıkan Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Fatih Taş kongrenin amacının; Eğitim, Sosyal, Fen, Mühendislik, Veterinerlik, Tıp ve Sağlık Bilimleri başta olmak üzere birçok alanda araştırmalar yapan, yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanını bir araya getirerek bilim dünyasının gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İbni Sinanın “Bilim ve Sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder“ sözlerini alıntılayarak konuşmasına devam eden Dr. Fatih Taş “Bir medeniyetin ayakta durabilmesi için en önemli unsurlardan birisi de şüphesiz o medeniyetin bilime verdiği değerdir;

Siirt’imizin ve bölgemizin en önemli bilim insanlarından İbrahim Hakkı Hazretlerinin astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji, din geometri, coğrafya ve tıp gibi alanlarda ortaya koyduğu eserler medeniyetimizin bilime ne kadar önem verdiğini ortaya koymaktadır.”  ifadelerini kullandı.

Açılış töreni müzik dinletisi ve folklor gösterisinin ardından verilen kokteyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.