Bu haber kez okundu.

Siirt'te Trafolar Çiçek Açtı
banner229

Siirt Belediyesi, ilde bulunan elektrik trafolarının üzerine çizdiği resimlerle şehre renk kattı.Her trafo için belirlenen temayı çizen Siirt Belediyesi ressamları titizlikle çalışıyor.

Siirt’te trafolar renklenip, güzelleşiyor. Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, il genelindeki trafoları boyama çalışmaları devam ediyor. Hızla yol alan ressam ekibinin yürüttüğü çalışmalar görülmeye değer. Ana arter ve meydanlar üzerinde bulunan elektrik trafo binalarını ve açık alan duvarlarını boyayarak modern bir görüntü oluşturmaya devam eden ressamlar ilin sanat dokusuna da katkı sunuyor.

Trafo boyamalarında farklı temalar uygulamaya çalışarak alışılmışın dışında sanatsal faaliyetler yapan ekip, modern Siirt’in kent yapısına uygun motifleri ustalıkla işliyor.İl genelindeki tüm trafolarda bu çalışmanın yapılacağı öğrenilirken yapılan bu görsel çalışma vatandaşların takdirini topladı.

Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, İl genelinde bulunan trafolarda bu görsel çalışmanın süreceğini ve görüntü kirliliğinin de bu şekilde önüne geçmek istediklerini belirterek “Kent estetiği için bu çalışmalar yapılıyor. Kente dokunan hizmetler bunlar; tüm trafolar bu şekilde renklendirilecek.” dedi.

Siirtliler Memnun

Trafoların resimlerle süslenmesi en çok çevrelerinde yaşayanları memnun ediyor. Daha önce bu binaların çirkin ve pis bir görüntü oluşturduğunu anlatan Siirtliler, ‘‘Önceden önü arkası çöplük olan trafoların her duvarında şimdi ayrı bir tablo var. Çevresini kimse kirletmediği gibi temiz tutmak için de özen gösteriliyor’’ diyorlar.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeRESİMTrafo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.