Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kaçak Avlanma Denetimi
banner229

Siirt'te, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri kaçak avlanmadan dönen avcılara yönelik çalışma başlattı.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kaçak avcılara yönelik denetimlerin aralıksız süreceği belirtildi.

Açıklamada "Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri, il genelindeki yol kontrol uygulamalarında Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve ilçe jandarma ekipleriyle gerçekleştirdi.

Denetimlerde biyokaçakçılık, ters lale, akrep, salep gibi doğadan tutma suretiyle veya ateşli silahlarla vurma suretiyle yaban hayvanlarının keklik, dağ keçisi toplanmasının yasak olması nedeniyle rutin denetimlere ve yol kontrol uygulamalarına devam edilecektir.

Kaçak ve usulsüz avlananların karşılaştıkları yaptırımlar her ne kadar ağır olsa da, işlenen suçun doğadaki karşılığı belki de geri döndürülemez boyutlarda olmaktadır. İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.