Bu haber kez okundu.

Siirt'te Jandarmadan Güven ve Huzur Uygulaması
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından kent genelinde güven ve huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, başta terör, asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahısların/araçların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla, ülke genelinde eş zamanlı olarak “TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASI” icra edildi.

Bu kapsamda; terör örgütüne müzahir şahıslar ile suç işleme niyetinde olan şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, park/bahçeler, eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, kamu binaları bu güzergâhlara açılan cadde ve sokaklar, toplu taşıma yapılan yerlerin girişlerinde araç ve şahıs kontrolü ayrıca elektronik oyun salonları,  internet cafe (özellikle bilgisayarlarda mavi balina vb. oyunların yer alıp almadığı kontrol edilecek)  gibi umuma açık eğlence mekânları ve çevrelerinde Asayiş, Trafik, JASAT, Çocuk Kısmı, İstihbarat ve KOM olmak üzere (50) ekip ve (311) personelin katılımı ile denetim ve kontrol icra edilmiştir.

Yapılan kontroller neticesinde; (31) umuma açık yer,  (22) park/bahçe ve (33) yol kontrol noktasında, (2381) şahıs sorgulanmış, (983) araç kontrol edilmiş olup, çeşitli suçlardan aranan (2) şahıs yakalanmış, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği; (30) araca toplam (3.983) TL. Trafik Para Cezası uygulanmış, (2) araç trafikten men edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.