Bu haber kez okundu.

Siirt'te Giriş Çıkışlar Ateş Ölçer Cihazla Kontrol Altında
banner229

Siirt’in giriş ve çıkışlarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehir dışından gelen araçlar durdurularak yolcular ateş ölçer cihazlarla kontrol altına alındı.

Özellikle ilçelerimizden ilimize ulaşımın sağlandığı yollarda bulunan polis ve jandarma kontrol noktalarında Sağlık personelleri tarafından ateşleri ölçüldü, korona virüs hakkında bilgi verildi.

Otomobil ve minibüsler üzerinde yapılan uygulamaların 24 saat esasına göre devam eden uygulamada, polis ekipleri ayrıca kimlik kontrolü GBT sorgusu da yapıyor.

Vali Ali Fuat Atik, virüsün ülke genelinde görülmeye başlamasıyla birlikte kent olarak birçok tedbir planlanmaya başladıklarını söyleyerek, "Özellikle çevre illerimiz ve ilçelerimizden ilimize gelen vatandaşlar var. Özellikle köylerde vatandaşlarımızın biraz mesafeli durması gerekiyor.

Jandarma ve Sağlık ekiplerini uyardık. Köylerde dışarıdan gelenleri evlerinde ziyaret ederek kontrolleri sağlanacak. Kontrol noktalarımızda kente gelenlerin belirtileri olup olmadığı noktasında sağlık ekiplerimizle kontrollerini yapıyoruz.

Tedbirlerin vatandaşlarımız tarafından ciddiye alınması lazım. Bu iş ne kadar ciddiye alınırsa o kadar kısa sürede biter diye düşünüyoruz.

VALİ ATİK "EVDE KAL" ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Vali Atik, Korona virüs (Covid-19) salgının yayılarak vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemenin en temel yolu vatandaşlarımızın evlerinde sosyal izolasyona geçmeleridir. Sağlıklı yarınlar için kurallara uyalım. Zorunluluk olmadıkça lütfen evlerimizden çıkmayalım. Unutmayın: Hepimiz güvende olmadan hiçbirimiz güvende değiliz. ifadelerinde bulundu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.