Bu haber kez okundu.

Siirt'te 'Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan' Projesi Tamamlandı
banner229

Siirt İl müftülüğü Ensar camii Diyanet gençlik merkezinin icra etmiş olduğu Diyanet işleri başkanlığımızdan onaylı öncü nesil projemiz kapsamında başlatılan “camiye namaza gel hadisleri ezberle büyük ödülü kazan” adlı etkinlik tamamlandı.

 Mabedin Gölgesinde Bir Nesil konulu  "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan" kampanyası düzenlenen final programı ile hediyeler dağıtıldı.
Ensar Camiinde yapılan ve 3 ay süren kampanyaya 8-16 yaş arası 120 öğrenci katıldı. 
Bu etkinlik kapsamında en yüksek puanı alan 3 kişiye laptop bilgisayar,  15 kişiye bisiklet,  5 kişiye tablet olmak üzere büyük ödülü almaya hak kazandılar. Ayrıca bu kapsamda sınava giren tüm öğrenciler de 500 TL hediye dağıtıldı. 

Ensar caminde velilerin katılımı ile düzenlenen ve kahvaltı programı ile noktaların ödül töreninde konuşan Siirt il Müftüsü Sakir Pinal, hadis yarışmasına katılan öğrencilere programı icra eden diyanet gençlik koordinatörlüğüne ve sponsor firma Alkumru teknolojisine  teşekkür etti. 

Müftü Pinal şunları söyledi:“Rasulullah şöyle buyurur: Benden duyduğu bir sözü ezberleyip de onu eksiksiz bir şekilde bir başkasına aktaran kimsenin Allah yüzünü ağartsın, yüzünü aydınlatsın.

Sizler bu  hadisleri ezberlemek suretiyle Hz. Peygamberin duasına mazhar oldunuz. Cenabı Hak yüzünüzü her zaman ak ve aydınlık eylesin, ahirette sizleri mahçup etmesin inşallah.

Sizler ömrünüzün bu genç yaşlarında Hz. Muhammed (as) efendimizin hadislerini okudunuz ezberlediniz. Allah’ın kitabını zaten hep okuyorsunuz, ezberliyorsunuz.

İnşallah hem Allah'a itaat eden hem Allah’ın Rasulüne itaat eden gençler, geleceğe umutla baktığımız genç yavrularımız olarak yetişiyorsunuz. Cenabı Hak yolunuzu açık eylesin, sizleri her daim muhafaza eylesin.’’dedi. 

Yapılan dua ile ve dağıtılan ödüllerin ardından program tamamlandı





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.