Bu haber kez okundu.

Siirt'te Arakan Müslümanlarına Yönelik Katliamlara Tepki Gösterildi
banner229

Siirt'te Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamlar protesto edildi.

Siirt'te, Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelerek, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları lanetledi.

TÜGVA İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, yaptığı açıklamada, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü, her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını belirtti.

Arakan'daki zulmün artık dayanılacak hali kalmadığını ifade eden Göztok, şöyle devam etti: "Son bir asırdır Batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen Budizm dinine mensup eli kanlı teröristler, geçtiğimiz 5 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katletti.

Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını üç asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz." İslam dünyasına seslenen Göztok, vakit kaybetmeden herkesin yaşananları görmesi ve ona göre tepki göstermesi gerektiği sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTepkiArakanKatliam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.