Bu haber kez okundu.

Siirt'te 5 Büyüklüğünde Deprem, Vali Osman Hacıbektaşoğlu: Hasar Yok
banner229

Siirt'te şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kurtalan ilçesi olan depremin büyüklüğünü AFAD 5,0; Kandilli Rasathanesi ise 5,1 olarak duyurdu.

Depremin ardından Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AFAD'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Siirt'te meydana gelen depremle ilgili AFAD'dan son dakika açıklaması geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada "Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi." ifadeleri yer aldı. Kandilli Rasathanesi, ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. Söz konusu deprem Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Batman ve Bitlis illerinde de hissedildi.

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU: HASAR YOK

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." açıklamasını yaptı.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

AFAD depreme ilişkin "Kurtalan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz."açıklamasını yaptı.

Siirt'te deprem nedeniyle vatandaşların panikle dışarı çıkarken, Siirt'te bir radyo binasındaki eşyaların sallandığı görüldü.

BAYKAN YOLUNA KAYALAR DÜŞTÜ

Siirt Kurtalan  merkezli yaşanan deprem nedeniyle Baykan yolunda bazı yollarında da heyelan yaşandı. Dağlardan kopan dev kayalar yolları kapatırken,yolda kaya parçaları sürücülerin ilerlemesine engel olurken, depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.