Bu haber kez okundu.

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Siirt'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelenler şehitler için yürüdü.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Siirt Valiliği'nce çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Güres Caddesinden15 Demokrasi Meydanı'na yürüyüş düzenlendi.
Vali ve Belediye Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu, Eşi Güney Hacıbektaşoğlu,Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin,İl Emniyet Müdürü Halkan Yıldırımoğlu, Vali Yardımcısı Samet Öztürk, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Ertunç Emre Dertli, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci,AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç,MHP İl Başkanı Fatih Cantürk, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram ve çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşün ardından eski hükümet konağı önünde açılan 15 Temmuz fotoğraf serginin Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu ile vatandaşlar tarafından gezilmesinin ardından, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 15 Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’Sancak Şehitleri Koşusu’na katılan öğrencilerden Sancağı teslim aldı. Sancak Koşusu’na katılan öğrencilere katılım belgelerini verdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen ana programda Vali Hacıbektaşoğlu şeref defterini imzaladı. Ramazan Toprak hocanın Kuranı Kerim tilaveti ve müftü vekili Muhammet Özdemir'in duası ile başlayan programda 15 Temmuzu anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Malatya Battalgazi Belediyesi mehteran takımının gösterisi izlendi.
Programda konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şunları söyledi: "15 Temmuz'un karanlığını aydınlatan ve hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükran ve minnetle yad ediyorum.

15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü korumak, milli iradeye, demokrasiye ve hürriyetimizi korumak için can veren şehitlerin emaneti olduğunu unutmamalıyız. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain kalkışması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla, milli iradeye yönelik bu hain darbe teşebbüsü, aziz milletimizin onurlu duruşu karşısında hezimete uğramış, milletimiz, darbecilere geçit vermeyerek, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. O karanlık geceyi, 81 ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde 7'den 70'e milletimiz aydınlatarak, emanete sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı izlendi. Daha sonra Grup Ravza sahne aldı. Grup ilahı ve kahramanlık duygularını ifade eden birçok ezgiyi seslendirdi.
Tören saat 00.13 te selaların okunması ve Kızılay Siirt Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan çorba ve su ikramı ile sona erdi.

Vali Hacıbektaşoğlu ve eşi vatandaşlara çorba dağıtımını yaptılar.
Töreni ellerinde bayrakları ailece binlerce Siirtli aile kamu kurum personeli ve STK temsilcileri izledi.


















Anahtar Kelimeler:
Siirt15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.