Bu haber kez okundu.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Fıstıkçılık Birimi Arazi Çalışmaları Devam Ediyor
banner229

Siirt Fıstıkçılık Birimi 2018 yılında itibaren 196 köy 758 bahçe ziyaret ederek,1035 kişi ile görüştü.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü  bünyesinde hizmet vermekte olan Fıstıkçılık Birimi, 2020 Yılı Fıstık üretim sezonunda da çalışmalarıyla Fıstık Üreticilerinin yanında olmaya, üretimlerine katkılar sağlamaya devam ediyor.

Siirt Fıstıkçılık Birimi yapmış olduğu saha çalışmalarında yapılan tespitler sonucunda 2020 yılının fıstık üreticilerine bereketli bir sezon olacağı öngörülmekte.

2018 yılında İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Birim, fıstık üreticileri ile yoğun bir çalışmaya girmiş olup, üreticilere gereken teknik bilgi ve desteği sağlayarak daha fazla ürün ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak maksadıyla çeşitli konularda ( yetiştiricilik, bahçe tesisi, aşılama, budama, hastalık ve zararlılar ile mücadele, gübreleme, sulama vb.) düzenli olarak eğitimler gerçekleştirmekte, köy ve çiftçi ziyaretleri yaparak üreticilerle bir araya gelmektedir.

Ayrıca Siirt Fıstıkçılık Birimi birçok iletişim kanalları (İl Müdürlüğümüz sosyal medya hesapları, İl Müdürlüğümüz resmi web sitesi, yerel basın vb.) aracılığı ile fıstık yetiştiriciliği hakkında bilgi içerikleri paylaşmakta,  her ayın başında o ay içerisinde yapılması gereken faaliyetler hakkında üreticilere SMS’ler göndermektedir.

Birim danışma hattı olan (0484) 223 40 00 Alo Fıstıkçılık Hattı aracılığı ile de sorun ve görüşleri olan üreticilere gereken desteği sağlamaktadır.

Siirt Fıstıkçılık Birimi 2020 Temmuz ayının ilk yarısında İlimiz Merkez İlçesine bağlı Gökçebağ Beldesi, Koçlu, Beşyol, Doluharman ve Kayaboğaz Köyleri, Halenze mahallesi, Deyr Mevkii ile Tillo İlçesi, Pervari İlçesine bağlı Sarıdam Köyü, Şirvan İlçesine bağlı Ormanbağı Köyü, Kurtalan İlçesine bağlı Tulumtaş ve Şen Köylerine ziyaretler gerçekleştirmiş olup, 65 fıstık üreticimiz ile bir araya gelerek 32 adet fıstık bahçesinin kontrolünü yapmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.