Bu haber kez okundu.

Siirt STK Temsilcilerinden Diyarbakır Annelerine Destek
banner229

Siirt’te faaliyet gösteren STK temsilcileri Diyarbakır’da evlat nöbetindeki Annelere destek olmak için Diyarbakır'a gitti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı önünde toplanan STK temsilcileri Diyarbakır hareketinden önce Basın açıklamasında bulundu.

Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklamasında bulunan M. Şefik Erden, Bizler Siirt’teki Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları olarak Hacire Annenin bir kıvılcımla başlattığı bu onurla eyleme ses olmak ve Diyarbakır Annelerinin bu şanlı direnişine destek olmak için buradayız.

On Yıllardır ülkemizde emperyalistlerin taşeronluğunu yaparak bebek, çocuk, kadın, öğretmen, Polis, Asker ve Güvenlik korucusu demeden kardeş kanı döken PKK terör örgütünün,korkutarak ve kandırarak dağa kaçırdığı binlerce çocuğun feryadı olan annelerimizin 1000 gündür Diyarbakır’daki bu anlamlı direnişi aynı zamanda ülkemizdeki 84 Milyonun ortak sesi olmuştur.

Bu feryadın görmezden gelinmesi, bu sese kulak verilmemesi, bağrı yanan ve evlat hasretiyle yanıp tutuşan bu annelerimize destek verilmemesi asla mümkün değildir. Tüm STK’ları, insan hakları savunucularının,aktivistlerin,sanatçıların, Aydınların,Gazetecilerin ve siyasetçilerin Diyarbakır Annelerininyanında yer alması artık insani ve vicdani bir mesuliyettir.

Erden açıklamasının devamında;Bilinmelidir ki, çocukların yeri dağlar değil, annelerinin yanı ve okullarıdır. Çocukların ellerinde silah değil, kitapları olmalıdır.medyasiirt Bu Kadim Anadolu toprakları yüzyıllardır Türklerin, Kürtlerin, Arapların ve daha bir çok milletin beşiği olmuştur. Hamurumuz ise İslam kardeşliği ile yoğrulmuştur. Hiçbir kuvvet ve hiçbir güç bu kardeşliği bozamayacaktır.

Diyarbakır Anneleri kutlu bir direnişi başlatmış olup,Bizlere düşen ise bu direnişe destek vermektir. Buradan annelere ve çocuklarına seslenmek istiyoruz:

ANNELER, siz tüm tehdit ve baskılara rağmen bu direnişinizi sürdürerek büyük bir destan yazdınız. Tarih, sizleri ve teröre meydan okuyan bu kutlu direnişiniz büyük bir saygı ile yazacaktır. Sizler hiç korkmadan terörün gerçek yüzünü gösterdiniz.

ÇOCUKLAR; Annelerinizin sesine kulak verin. Sizi bir piyonolarak kullanmak isteyenlere fırsat vermeyin. Kanınızdan beslenmek isteyen canavarları ise çok iyi tanıyın.

Devletimizin şefkatine güvenin ve ailelerinizdeki sıcak yuvalarınıza geri dönün. Bizler Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları olarak haykırmak istiyoruz; Diyarbakır Anneleri hesap soruyor, Diyarbakır Anneleri teröre geçit yok diyor. Diyarbakır Anneleri destan yazıyor, Diyarbakır Anneleri çocuklarını istiyor ve ARTIK YETER, EDİ BESE, EDİ YİKEFFİ diyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.