Bu haber kez okundu.

Siirt Milletvekili Mervan Gül, Yatırımcı Firma Mat-Triko’da İncelemelerde Bulundu
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan ile birlikte Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğinde kente kazandırılan Mat Triko Tekstil Fabrikası’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Siirt şehir merkezinde kurulan Mat Triko tekstil fabrikasının ilk etapta72 vatandaşa iş kapısı sağlandığını belirten AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, bir aya kadar bu sayının 150 kişiye çıkacağını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı ve Siirt Belediyesinin katkılarıyla açılan fabrikada ilk atapta 72 kişi çalıştığını belirten Milletvekili Gül, sayının her geçen gün artacağını belirterek, “Bir ay içerisinde de inşallah bu sayı 150 kişiye ulaşacaktır.” Dedi.

Gül, ‘Özellikle burada triko anlamında üretim var. Bu üretimde çalışan bayanlarımız özellikle tamamen Siirtlilerden oluşuyor ve Siirt’in ekonomisine ciddi anlamda katkı sunuyorlar. Buradan yatırımcılara da çağrıda bulunmak istiyorum. Buraya gelin yatırımlarınızı yapın, bizde elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız.” Dedi.

Siirt’teki yatırımların ülke ekonomisine ve Siirt istihdamına büyük katkı sağladığının altını çizen AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt’e yatırım yapmak isteyen yatırımcıları her türlü destekleyeceklerini belirterek, “Siirt gelişiyor, büyüyor ve ihracat yapıyor. Ben süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilimize istihdam sağlayan Mat triko yetkililerini kutluyorum.’ Dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan da 2019 yılında İstanbul'a yapmış oldukları ziyaretin meyvelerini almaya başladıklarını, Mat Trikonun İstanbul ziyaretinin ardından ilimize yatırım yaptığını belirterek, bir çok tekstil firmasının beklediğini ve organize sanayi bölgesinin genişletilmesinin ardından ilimize yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Demirhan, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yatırımcıların yanında olduğunu ve destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Mat Triko Fabrikası Yetkilisi Erkan Mat ise, kente yatırım yaparken hiç çekinmediklerini, devlet ve hükümet yetkilileri tarafından her türlü desteği arkalarında gördüklerini, Güneydoğu’ya özellikle Siirt’e yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların gönül rahatlığıyla adım atmalarını söyledi.

Mat, Siirt’te tekstil sektöründe yatırım yapma sürecinde desteğini gördükleri özellikle Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, yardımcıları Kadir Demirhan, ve diğer destekçilere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.