Bu haber kez okundu.

Siirt Merkezli 4 İlde Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 47 Gözaltı
banner229

Siirt merkezli 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda kamu görevlilerinin de bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan Açıklamada;

1. 01 Aralık 2018 tarihinden itibaren Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik olarak Siirt (Merkez, Şirvan ve Kurtalan), Diyarbakır (Lice ve Silvan), Batman (Merkez) ve Mersin (Merkez) illeri olmak üzere toplam (4) ilde (52) şüpheli (7’si kamu görevlisi) hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” Planlı Faaliyeti başlatılmıştır.
2. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğünce soruşturma kapsamındaki suçları işlediği değerlendirilen (7)’si kamu görevlisi olmak üzere toplam (52) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mersin illerinde 14 Kasım 2019 günü eş zamanlı olarak (265) Jandarma personeli ile (260) Emniyet personeli olmak üzere toplam (525) kolluk görevlisi ve (83) aracın katılımı ile Narko-Kıran 56 Operasyonu icra edilmiştir. 
3. İcra edilen operasyon sonucu (52)’i şüphelinin (47)’si yakalanarak gözaltına alınmış olup, (5) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Operasyon kapsamında yapılan ev ve iş yeri aramalarında;
- (124,5) Kg. Toz ve Kubar Esrar
- (3) Gr. Eroin
- (1) Gr. Metamfetamin
- (16) Adet Exctacy
- (40) Adet Uyuşturucu Madde Kullanma Aparatı (Cam Pipo, Kova, Enjektör)
- (1) Adet Ruhsatsız Tabanca
- (16) Adet Tabanca Fişeği
- (46) Adet Cep Telefonu ele geçirilmiştir.
4.   Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.