Bu haber kez okundu.

Siirt Merkez İlçeye Bağlı O Köyler Batman Hasankeyf'e Bağlandı
banner229

Siirt il ve ilçe sınırlarında kalan bazı köylerin Batman Hasankeyf'e bağlanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Siirt'e bağlı bazı ilçelerin Batman'a bağlanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Siirt'e Merkez ilçeye bağlı 

BU sabah yayımlanan Resmi gazete'de yayımlanan karara göre; Gaziler, Güneşli, Kayıklı ve Kelekçi Köyleri alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Batman'a bağlı Hasankeyf ilçesi sınırları içerisine bağlanması kararlaştırıldı.

 Konuyla alakalı Bakanlar Kurulu kararı Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalarıyla resmen onaylandı ve bugünkü Resmi Gazete'de ayyımlandı.

12 Eylül 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 30178

İDARİ BAĞLILIĞIN DEĞİŞTİRİLMESİ KARARI

İçişleri Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2017/313

1 – Siirt İli Merkez İlçe Gaziler, Güneşli, Kayıklı ve Kelekçi Köylerinin, Batman İli Hasankeyf İlçesine bağlanması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2 nci maddesinin (B) bendine göre uygun görülmüştür.

2 – Bu Kararı İçişleri Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 7 yıl önce

vah benım memleketim vah, hergün memleketimizi küçültüyorlar hiç kimseden ses çıkmıyor, ne olacak bu memleketin hali, bu siyasiler ne yapıyor, hiç mi buna itiraz etmiyorlar, bir gün gelecek siirti Batmana bağlıyacaklar kimseden ses çıkmayacak.

Avatar
AHMET 7 yıl önce

LEVO EL VELEYE LEVO KİMME KUYİCİ YEVM , KIV İZEHHURUVE EHET MOYİYİTLE SAHOP.

Avatar
yılmaz 7 yıl önce

yazıklar olsun önce memleket üçe bölündü şimdide köylere göz dikildi.seyredenler utansın diyecem ama herkes seyrediyor zaten

Avatar
AHMET 7 yıl önce

Şimdi de 300.000 bınden nüfüsü fazla olan iller Büyükiehir Statüsüne geçirilecek, ve bu köylerin alınması ile nüfüsümüz düşecek, ve bu düşme ile büyük şehir statüsüne girmesek bunun hesabını kim verecek, 4 koy ve buna bağlı mezralarda gidiyor, bunun hesabını kim verecek.