Bu haber kez okundu.

SİİRT KIZILAY, HALKA AŞURE DAĞITTI
banner229
Muharrem ayı dolayısıyla Kızılay Siirt Şubesi tarafından yaptırılan Aşure, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından vatandaşlara dağıtıldı.
Renkli Görüntülerin yaşandığı ve her kesimden vatandaşların temsil edildiği Aşure etkinliği, il Müftüsü Faruk Arvas’ ın okuduğu duaya başladı. Cuma Namazı çıkışı Şeyh Ebul Vefa önünde yapılan aşure dağıtımına katılan Vali Mustafa Tutulmaz, etkinliği düzenleyen Siirt Kızılay Şube Başkanlığına teşekkür ederek,”Milli kültürümüzdeki bu özel günler, toplumda hoşgörüyü, birlik ve beraberliği, barışı ve kardeşliği ön plana çıkarır. Bu anlamlı ve mübarek günün, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diler, tüm vatandaşlarımızın Aşure gününü tebrik ederim. Diye konuştu.
Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık ise, Muharrem ayı nedeniyle geleneksel olarak aşure dağıttıklarını ifade ederek, ’bu anlamlı geleneğin birlik ve beraberlik içinde devam edeceğini’ belirtti.
Daha sonra Aşure kazanlarının başına geçen Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlara aşure dağıttı. Şeyh Ebul Vefa cami önünde yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKızılayAşure
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.