Bu haber kez okundu.

Siirt-İstanbul  Uçak Seferleri 2 Yıl Aradan Sonra Yeniden Başladı
banner229

Yaklaşık 2 yıldır uçuşlara kapalı olan Siirt Havalimanı'na uçuşlar bugün itibariyle başladı.
Türk Hava Yolları, uzun bir aradan sonra Siirt uçuşlarına başladı. THY'ye ait Airbus A319 tipi yolcu uçağının TK2656 sefer sayısıyla gerçekleştirilen uçuşu törenle karşılandı. 
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin de katıldığı uçuşa ilgi de yoğun oldu.

Türkiye’nin dört bir yanındaki 49 uçuş noktasıyla dünya çapında olduğu gibi yurt içinde de en çok noktaya uçan havayolu olan Türk Hava Yolları, İstanbul – Siirt – İstanbul seferlerini 6 Mart tarihi itibarıyla başlattı.

 Siirt havaalanında yaklaşık iki yıldır süren çalışmaların tamamlanması akabinde havaalanına gerçekleştirilen ilk yolcu uçuşu Türk Hava Yollarının TK2656 seferi oldu.

Siirtliler 2 yıl aradan sonra ilk defa Siirt Havaalanına inmenin keyfini yaşadılar.

Türk Hava Yolları’nın modern uçak filosunda bulunan A-319 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek Siirt-İstanbul seferinin ortalama iki saat yirmi dakika süreceği öğrenildi.

Açılış nedeniyle Siirt Havaalanı’nda gerçekleşen programa Siirt Valisi Ali Fuat Atik,Eşi Fulya Atik,AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören,  Türk Hava Yolları Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi,DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili​ Mehmet Ateş,  Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,iİl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman, AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş, İlçe Belediye Başkanları ve Siirt’ten İstanbul’a gelen ve gidecek olan yolcular katıldı.

Devlet Hava Limanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdür Vekili Mehmet Ateş, 2003 yılında 26 havalimanı olan ülkede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu sayının 56'ya ulaştığını belirtti. Sadece havalimanlarının sayısının artmadığına işaret eden Ateş, kapasitelerinin de yükseldiğini kaydetti.

Ateş, "Bunun yanında gıpta ile bakılan çok değerli, büyük projelere imza attık. Gerçekten son 17 yılda çok büyük atılımlara imza atmış olduk." şeklinde konuştu.

Ateş, Siirt Havalimanı çalışmalarını hızlandırmak için ellerinden gelen gayretleri sarf ettiklerini belirterek, “Siirt’te başlatılan uçuşların artarak devamını temenni ediyorum” dedi.

"4 BİN 700 REZERVASYON YAPILDI"
Törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Siirt Havalimanı'nın yeniden açılmasıyla şu ana kadar 4 bin 700 rezervasyon yapıldığını söyledi.

Ekşi, "Bugün bizler için mutlu bir gündür. İstanbul ile Siirt'i birleştirdik. Anadolu'nun bağrından çıktık, bayrak taşıyıcıyız. Dolayısı ile Anadolu'yu, İstanbul ile dünyayı buluşturmak istiyoruz.

Buna gayret ediyoruz, buna gayret ederken, bu bayrağı da yere düşürmemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda emniyetli şekilde, yolcularımızı, her zaman dünyadaki bizim saygınlığımıza yakışır bir şekilde ulaştırmak istiyoruz.

Siirt'in misafirperverliğini bildiğimiz için biz de onlara bir 'hoş geldik' yapalım dedik ve biletleri 99 liradan başlattık. Şu anda 4 bin 700 rezervasyon yapıldı" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, zor bir sürecin ardından havalimanının herkesin katkısıyla yapılan çalışmalarla yeniden uçuşa açılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Ören, "Şu ana kadar 4 bin 700'den fazla talep var. Bu kat kat artacak. İnşallah ileride çapraz uçuşlarla da taleplerimiz doğrultusunda hem Ankara'ya hem İstanbul'a her gün uçuş gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜ YERE DÜŞMEDİ’

Siirt Havaalanın açılmasında büyük emeği olan Siirt Valisi Ali Fuat Atik havaalanına ilk yolcuların gelmesi ile beraber duygulu anlar yaşadı.

Siirt Havaalanın açılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği sözü tuttuklarını belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, “Sözlerime değerli hemşerim Bilal beyden helallik isteyerek başlamak istiyorum.

Bu süreçte Sayın Milletvekilimiz ve İl Başkanımız ile birlikte baya bir rahatsız ettik Baya bir üzerine gittik çok ısrarcı olduk hakkınızı helal edin, taleplerimizi sizi üzmemiz size yapmış olduğumuz baskılar Siirt halkı adına idi. Çok şükür geçmişte yapmış olduğumuz müzakereyi bu gün uçağımızın pistte tekel değdirmesi ile taçlandırdık. Allah emeği geçen herkesten razı olsun ben bugün ayrıca bir mutluluğu yaşıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızı sözü yere düşmedi. Bu uçak buraya inecek dedi bizde o sözü yerine getirdik ve onun içinde ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Ben havaalanı için kavga ettim Siirt içindi bu kavgam bugünde bu mutlu sona ulaştık. Şuan çok duyguluyum” dedi.

Yapılan konuşmaların arından tören sona ererek iken uçak seferleri haftanın 3 gün boyunca yapılacağı öğrenildi. Seferler Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memur 5 yıl önce

Darısı Başkentimiz olan Ankara uçuşlarına

Avatar
salih 5 yıl önce

ya sadece 49 kişilik uçakmı inecek bende biglde okuyordum nüfüsü sirtteen daha az sadece 1 caddesi başka yok bingöle inen uçak youlcu sayısı 180 kişlik ne bu bunu mu siirtte layık gördüler

Avatar
serkan 5 yıl önce

Umarım kapanmaz ve fahiş fiyatlar olmaz

Avatar
memet 5 yıl önce

Yeniden seferler başlaması çok güzel , emeği geçen herkese teşekkürler, Yalnız Ankara seferleri bir an önce başlamalı ve bunu Sayın Valimizden ve Milletvekilimizden istiyoruz.tekrar tekrar hayırlı olsun.

Avatar
koçer nezir 5 yıl önce

eskiden ankara vardı sabihe gökçen vardı vede hergüb uçak vardı şimdi agzımıza bir parmak bal çaldılar sevinçten uçuyoruz eskiden olan uçuşlar bu kadar yagara reklam görüntüye ragmen sağlanamıyorsa yetkililer biraz kendilerini sorgulasınlar bence

Avatar
Necat 5 yıl önce

Gidecek yolcular dışarda bekletilip beyler tören yapma derdine düşmüşler hastası var yaşlısı var bebeği var reklam yapma derdi olanın derdi vatandaş olamaz sanki dördüncü havaalanını yapıp açtılar zaten geçmişte yıllarca uçaklar gelip gitti hemde hergün bazı günlerde ise 2 uçak gelip gitti Şimdi neyin töreni çok komik ve ...

Avatar
Selim 5 yıl önce

Ankara uçuşu mutlaka olmalı. Aktarma olacak iş değil.