Bu haber kez okundu.

Siirt'in Tarımı ve Hayvancılığı Masaya Yatırıldı
banner229

Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Tarım ve Hayvancılık konulu İstişare Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan ve idarecileri, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özrenk, Siirt Merkez Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mehmet Ali Şengöz, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Obay, Baykan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tardu, Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın, Pervari Ziraat Odası Başkanı İzzettin Diken, Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi, Siirt Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Nezir Çetin, Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Efe, Siirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdülselam Olgaç, Pervari Bal Üreticileri Birliği Başkanı Abidin Aka ve Şirvan Nar Üreticileri Birliği Başkanı İzzettin Kurum katıldı.

Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, daha önce farklı illerde bu tür toplantıların gerçekleştiğini, Siirt için ilk defa böyle bir girişimin olduğunu belirterek, İl Müdürlüğü olarak toplantıda gelen taleplerin tek tek değerlendirileceğini dile getiren Demirhan, bu tür toplantılarda, sorunların çözümüne götürecek tek bir ipucunun bile oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Demirhan, tarım ve hayvancılık alanındaki projeleri anlatarak sektör temsilcileri ile beraberce yapacakları projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve yapılan istişare toplantısının Siirt tarım ve hayvancılığının gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

Tarım paydaşları olan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri tarafından ilimizde yaşanan tarımsal sorunlar dile getirildi ve çözüm önerilerinde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.